Tänään käytiin sitten toisen kerran rokotuksilla. Isi meni aamulla Mallan ja Daven autolla töihin (joka on meillä "päivähoidossa") ja me Nikon kanssa ajettiin omalla autolla päivällä perässä.

Niko oli todella reipas, vaikka vähän jo väsyttikin. Itkuhan sittä taas tuli, mutta unohti nopeasti kun piti mennä kiiltokuvia katselemaan.

Rokostuskeikan jälkeen päästiin sitten kahdestaan isoon kauppaan ruokaostoksille. Niko kävi nätisti istumaan kärryyn (JESSS!) ja oli äidille apuna. Nosteli kärryyn tavaraa minne ylsi ja äti antoi loput käteen, että Niko sai laittaa kärryyn. Oli todella leppoisa kauppareissu, joka on luksusta!

Kotimatkalla Niko nukahti ja nukkuikin ihan sisälle saakka, yhteensä noin kaksi tuntia päikkäreitä (luksusta nuo päikkäritkin nykyään).

Ja niitä muita kuulumisia: Sunnuntaina Niko juoksi pihalla sokkelilautoja pitkin ja kaatui. Kaatui niin sopivasti, että vasemman käden pikkurillistä meni naula läpi! Äitiä kylmäsi ja sydäntä riipaisi vetää sormi irti naulasta ja nostaa huutava poika syliin ja juosta sisään. Naula meni niin juuresta läpi, ettei sitä oikein saanut sidottuakaan. Verta ei tullut paljoa ja puhdistamisen jälkeen otettiinkin särkylääkettä ja äidin syliin rauhoittumaan.

Hyvin auttoi särkylääke, Niko nukahti päikkäreille. Tutkailtiin tarkemmin haavaa sitten päikkäreiden jälkeen ja päätettiin lähteä näyttämään päivystykseen. Haava oli noin 3mm levelä molemmilla puolilla sormea ja kuten jo mainitsin, erittäin hankalassa paikassa suojaamisen kannalta.

Lääkärille päästiin 1½-tunnin odottamisen jälkeen (eli nopeasti!) ja suojaustarpeet mukana kotiin. Eli todella pikainen käynti ja käteen jäi vain harsoja ja haavateippiä ja äidin mielenrauha palautui ennalleen.

Tänään tiistaina haavat ovat siis hyvin parantuneet ja vauhti on taas kamala! Poikaa voi yrittää rauhoitella, mutta ei se mitään auta. Koitan tähän loppuun saada liitettyä vielä ensimmäisen kuvan Nikosta ja hienosta suojasta sormissa, jonka äiti viritti maanantaina ulkoilua varten.

79644.jpg