Nyt on sitten saatu ensimmäiset piikit Kiinaa varten. Äiti ja isi saivat molemmat pari piikkiä, yksi per käsi ja Niko sai yhden piikin kankkuun.

Niko oli tosi reipas työpaikan terveysasemalla, jossa hoidetaan nämä reissuun liittyvät piikitykset. Kerran karjas ja säpsähti ja se oli sillä ohi. Pitää ensi kerralla koittaa sanoa ennakkoon, kun piikki tulee, ettei poika säikähdä. Tiiä vaikka ei olisi moksiskaan koko touhusta! Tai sitten juoksee karkuun ympäri terveysasemaa... Vaan mikä oli hienointa, sieltä sai kiiltokuvan matkaan! Aika hyvin, että työterveysasemalla on kiiltokuvia. Tuleekohan niitä jaettua työtekijöille, jotka on reippaita verikokeessa ;-)

Äidillä on nyt sitten lupa käyttää työterveysaseman palveluja ilmaiseksi ennen matkaa. Toivottavasti en tarvitse, mutta hyvä tietää, että siihen on mahdollisuus.

Äidille ja isille tehdään vielä terveystarkastukset ennen matkaa. Isi kävi tänään labroissa ja äiti menee torstaina. Previsiitillä Kiinan päässä meidän matka alkaa myöskin terveystarkastuksella. Siellä otetaan kuulemma verta ja joudutaan vielä röntgeniinkin! Onneksi Nikon ei tarvitse käydä näitä tarkastuksia läpi, selviää pelkillä rokotteillä.

Hyvähän nuo tarkastukset on käydä. Voi sitten luottavaisin mielin lähteä Kiinaan, kun tietää kaiken olevan kunnossa.

Näillä näkymillä previsiitille lähdetään viikon 20 lopulla ja takaisin tullaan parin viikon päästä, eli viikon 22 lopulla. Lähtöpäivä vahvistuu, kunhan saadaan selville, pitääkö meidän mennä käymään Pekingissä menomatkalla. (Toivottavasti ei!)

Pysyvästi Kiinassa pitäisi sitten olla heinäkuun alussa, joten muutto olisi varmaan kesäkuun lopussa.

Kalenteri on vielä tyhjä vieraiden osalta, joten nyt kuumeisesti suunnittelemaan lomaa Kiinan maalle! Kunhan saatte itsenne Shanghaihin, me hoidetaan loppumatka.

Niin ja täällä Suomen kodissa myöskin ennättää vielä tulla käymään. Jossain vaiheessa yläkerrasta saadaan yksi huone nukkumiskuntoon, (riippuu äidin aktiivisuudesta) joten pidemmältäkin voi tulla! Ja jos huone on vielä kesken eräinen, voi sen valmistumista edistää nukkumispaikan tarvitsija ;-)

Muita aktiviteetteja, mitä vielä täällä on tehtävänä ennen lähtöä; autotallin panelointi, parvekkeen teko ja pihan siistiminen...