Huh kun aika rientaa! Taas on kello jo paljon, mutta koitan jaksaa viela kirjoittaa blogia. Paivisin on niin paljon tekemista, ettei ennata kirjoitella ja illalla sitten taas jo vasyttaa niin, ettei tahdo mitaan jarkevaa enaa jaksaa kirjoittaakkaan. Nyt on pieni lista vieressa, mista voin luntata menneen viikon tapahtumia.

Jenkki nappaimet ovat edelleen paalla, pitaa laittaa isi asialle, jotta saadaan asia korjattua...

Meille on ilmaantunut kotielaimia. Kolmena paivana olen nahnyt torakan. Kaksi kertaa alakerrassa, joista toisen sain listittya ja eilen oli ylakerrassa, jonka myoskin sain kiinni ja listittya. Tanaan ostinkin sitten jo myrkkya niita kavereita varten, samaan taloon en niita halua meidan kanssa asumaan.

Matoja, kuoriaisia ja miljoona itikkaa. Siina meidan lemmikit torakoiden lisaksi. Ja oli Jinikin loytanyt vissiin autotallista pienen liskon. Mitahan sangyssa yolla monkii kun nukutaan... HUI!!!!

Viikko sitten kaytiin naisten kanssa Ikealla ja kyllahan jokaisella karryt tayteen tulivat. Itse loysin mattoja, Nikolle leluja, keittioon tarvikkeita, kynttiloita ja ruottalaista ruokaa. Oli tosi kiva reissu, jos ei oteta huomioon paluumatkalla nuokkuvaa autokuskia. Pisti valilla vahan pelottamaan kun moottoritiella vauhtia taisi olla sellaset 120.

Pyykkikone toimii! Rumpuakin kavivat laittelemassa kiinni kannattimiin, mutta unohtivat tarkistaa kiinnitykset seinasta, joten sita ei ole uskaltanut vielakaan kayttaa. Pitaa viela kerran yrittaa saada korjaaja paikalle.

Iso uuni sanoi heti ekakerrasta etta POKS! Ja se oli siina sitten. Onneksi en ennattanyt tehda makaroonilaatikkoa valmiiksi uunia varten, olisi tainnut menna muuten koko ruoka roskiin, tai olisi pitanyt juosta naapurin uunia lainaamaan.

Viikolla Jini toi pyynnosta hedelmia ja kasviksia torilta. Olikin tuonut ne meille jo aamulla kun nukuimme! Pitaa koittaa ensi kerralla sanoa, etta voi ne odottaa sinne 12, kunnes vuoro meilla alkaa. Eihan niilla nyt niin kiire ole. Tosi kiva yllatys kylla oli. Saimme perunoita, porkkanoita, omppuja, melonia, banaania. Kaikkia  oli runsaasti ja maksoivat vain 20 RMB eli noin 2 euroa! Nikolle Jini oli ostanut myos jonkin omenan nakoisen, maistui omenalle ja paarynalle. Oli hyvaa! Pitaa pyytaa ensi kerralla tuomaan niita enemmankin. Se onkin hyva kayttaa ayia ostoksilla, saa uusia makuelamyksia tullessaan. Viela kun osaisi itse asian hanelle kertoa, jotta tuo vaan kaikenlaisia maistille.

Itse olin ostavinani suolaa kaupasta. Elekielella koitin selvittaa, etta ei sokeria vaan suolaa, mutta eihan siita mitaan tullut, olisi pitanyt olla nayte mukana. Matkaan sain jotain suolan nakoista, mutta maku oli siita kaukana... Jini otti mielellaan pussin vastaan, ilmeisesti on heidan jokapaiva kayttamaa valkoista raetta.

Ilmat ovat olleet todella sateiset koko taalla olon aikana. Nikolla nena vuotaa jo toista viikkoa, joten uimaan ei oltaisi viitsitty mennakkaan. Sen tietaa kun pieni mies vedsta inostuu, loytyy sielta kelluvaa keltaista... Yak! En haluaisi itse samaan altaaseen...

Ostoksia on tehty kovasti ja huomenna jatketaan. Tai huomenna lahdetaan naapurin rouvien kanssa kolmestaan Metroon ruokametille. Pitka lista ostettavaa tulikin, tuossa kun esitetta selailin. Lihaa, norjan lohta, mausteita ym. sellaista, joka on kuulemma sielta hyva ostaa.

Kylla taalla tuo tekemisen meininki on ihan eritoista kuin kotona Suomessa. Meidan pihalla on ollut parina paivana yksi puutarhuri, jolla on pieni penkki mukana ja kuokka. Siina se istuskelee ja harvakseen rikkaruohoja nyhtaa pussukkaansa. Tanaan puutarhureita oli kolme. Tosin yksi heista istui penkillaan takapihan kuistilla ja tuntui miettivan maailman menoa... Se vakkari puutarhuri on tosi hymyilevainen ja tervehtii aina kun ohi jossain kavellaan. Minkahan ikainen lie, vaikuttaa aika vanhalta...

Ensi viikolla alkaa sitten kiinan opiskelu. Maanantaina aloitetaan ja koitetaan nyt alkuun kahdella tunnilla lahtea liikkeelle. Tunnit ovat kylla illalla 18.30 alkaen, joten vahan menee iltahommeleiden kanssa paallekkain. Eikohan se siita suttaannu, sama tilanne se on muillakin alkajilla.

Heips vaan! Nyt ylakertaan poikien viereen potkottelemaan, jotta jaksan aamulla lahtea Metroon. Joo, muutettiin ylakertaan nukkumaan toissailtana. Ihan hieno juttu! Ja sorry jos kirjotusvirheita tms. En jaksa oikolukea enaa talle paivalle. Hyvaa Yota!