Niin se aika rientää kun on mukavaa... Tai kun on muuten vaan kiirettä ja touhua ;-)

Shanghain matka meni hienosti. Ei mitään valittamista! Tai noh, jos hakemalla hakee jotain negatiivista, oli se Hangzhoun juna-asema. Voi jestas sitä sotkua! Sinne vaan kuoritaan kaikki eväät pitkin lattia ja katseltiin ihmetellen meitä kun vietiin roskat roskikseen. Se on tää kulttuuriero. Äiti jo mietti, jotta onkohan se heillä ala-arvoista viedä itse roskat roskiin kun kerran on siivoojat vieressä, vai onko se vaan sitä, että jokaisella on oma tehtävänsä tässä yhteiskunnassa... Olisi kiva ymmärtää paremmin näitä paikallisten toimia, että mistä mikin johtuu.

Juna oli todella positiivinen kokemus. Matkaan meni aikaa alle kaksi tuntia, kun taas autolla se olisi vienyt kolmisen tuntia! Niin noh, pitää vielä lisätä tuohon matka-aikaan molempien päiden taksimatkat, mutta kyyti oli junassa huomattavasti tasaisempaa, eikä pysähdytty kertaakaan.

Shanghain juna-asema vaikutti todella uudelta ja (hmmm) huonosti opastetulta. Tultiin ulos sieltä jostain sinne jonnekkin, mutta onneksi saimme pienen kävelyn jälkeen taksin ja pääsimme hurauttamaan hotellille, joka sijaitsikin kävelykatu Nanjing Lun lähellä, noin 600m Bundilta "keskustaan" päin. Tosi hyvä sijainti, 16. kerros, ei valittamista. Tosin jos ikkunamme olisi ollut toiseen ilmansuuntaan, olisimme hyvällä tsägällä saaneet ihailla TV-tornin iltavalaistusta huoneemme ikkunasta. Noh, ehkä ensi kerralla.  

Illalla käytiin sitten syömässä Xin Tian Dillä, jossa sijaitsee mm. ihania ulkomaalaisa ravintoloita. Kiva pieni kävelykatu, jossa tiivis, länsimainen tunnelma länsimaisien ihmiset kera. Päädyimme syömään Saksalaiseen ravitolaan, josta Niko saikin ihanaa pottumuusia ja lihapullia. Paljon kiitoksia vinkistä Shanghaissa asuvalle lapsuuden ystävlleni!

Aamupala hotellilla oli kerrassaan loistava. Varmaan paras, mitä missään olen koskaan syönyt! Noh, tuosta laskusta pitänee jättää pois Jyväskylän Scandicin aamiainen ;-) Kahvikin oli hyvää...

Pikaisesti ennätimme tavata lapsuuden ystävänikin, ennen kuin heidän pieni-mies lähti päiväunille. Meidän matka jatkui Nanjing Lu:ta kohti Bundia ja sieltä sitten takaisin keskustaan päin. Päivän ollessa ohi, tuli auto meidät hakemaan takaisin Hangzhouhun ja Carren kautta kotia.

Tosi kiva reissu, Shanghaihin pitää tehdä uusia, ehkä viikonlopun kestäviä reissuja. Paljon jäi vielä näkemättä.

Kuvia laitellaan kunhan keritään. Näin yöllä (klo 5:00) en viitsi ruveta värkkäämään, vaan lähden katsomaan, joko kaikki itikat on saatu listittyä. Tähän mennessä niitä on tapettu noin 6 kappaletta tälle yölle. Mitä siihen enää sanomaan, muuta kuin että pännii! Miten ihmeessä niistä päästään eroon!!! Inhottaa, kun yöunet katkeaa mokomien inisiöiden vuoksi.