16. päivä lähdimme Krabille. Sen verran täytyy kyllä kiitosta antaa Pudongin lentoasemalle, että päästiin business matkustajien "check-innin" kautta, joten jonotus aika lyheni huomattavasti! Oliko sitten syynä kitisevä pieni mies, vai äidin "valasmainen" ulkomuoto...

Passintarkastuksessakin päästään aina diplomaatti linjaa, näyttää olevan yleinen käytäntö lapsiperheille, joka mielestäni on todella hieno asia. Eiväthän pienet jaksa jonottaa hirveissä jonoissa, jotka Shanghaissa ovat monesti todella pitkät. Ja vaikka eivät pitkiä olisikaan, on tarkastajien läpimenoaika aikasta huonolla mallilla... Toivottavasti on vain tarkkuuden tae...

Bangkokin uudella lentoasemalla, Suvarnabhumilla se aika sitten rientää sukkelaan! Siinä on kyllä mielestäni yksi parhaimmista ja upeimmista lentoasemista. On kaffittelupaikkoja ja shoppailupaikkoja jokaiselle! Onhan kenttä tosin ihan uusikin ja sen kyllä huomaa. Muutenkin Thaimaalainen systeemi on todella joustava ollut kaikilla matkoillamme. Ei turhia tarkastuksia, eikä jonottamisia.

Krabin lentoasemalla meitä oli kuski vastassa, joka vei meidät hotellin vastaanottoon, joka sijaitsi eri paikassa kuin itse hotelli. Vastaanotossa me sitten odottelimme toista autoa, joka vei meidät veneelle, jolla vihdoin pääsimme hotellillemme. Oli muuten todella hieno paikka. Upea, rauhallinen ranta, upea huone upeine näköaloineen... aaahhh...

Ja kuvatukset kertoo enemmäin kuin tuhat sanaa... siis kunhan saan ne liitettyä! En saanut siirrettyä koneelta kuin pari kuvaa ja tännekkin siirtäminen näyttää vielä pätkivän. Mutta ilmoittelen sitten kun saan kaikki kuvat lisättyä tähän Krabin kirjoitukseen.

Tässä kuvaa hotellimme rannasta, joka oli yksityinen (lue: rauhallisuus on taatu!) Koko hotellia ympäröivät hienot kalliot. Näky oli varsin vaikuttava Phuketin jälkeen.

324264.jpg

Ja tässä pieni mies testaamassa kanoottia, jota hotellin asukkaat olisivat voineet lainata ilmaiseksi. Muutamasta syystä johtuen, emme viitsineet nyt tällä reissulla kuitenkaan lähteä meloskelemaan...

324263.jpg

Äidin ja Isin pieni vesipeto nautti rantaelämästä täysillä. Vesi oli mukavan matalaa, että Niko sai itsekseenkin rannassa touhuta. Hotellilta saatiin vielä koko ajaksi kassillinen hiekkaleluja lainaksi, joka oli todella hieno juttu!

330626.jpg

Tässä näkymää parvekkeeltamme. Yksi aamu oli iso vesitaso laiturissa, olisi ollut kiva päästä kyytiin...

330627.jpg

Tällaisilla sähköautoilla meitä kuskattiin asuntoihimme, kun ei jaksettu kävellä jyrkkää mäkeä ylös. Alas tultiin kyllä aina kävellen. Heh, näkyy äitin massukin päässeen kuvaan ;-)

330630.jpg

Äiti ja pikku riiviö naapurirannalla.

330631.jpg

Niko, uima-allasalue ja meri. Nukkumatti taisi kutsua jo kuvaa otettaessa. Päikkärit olivat poikaa aina uimareissun jälkeen.

330693.jpg

Kuvaa hotellin alueelta. Takana näkyy huoneistoja, jollaisessa itsekkin asustimme, ylimmässä kerroksessa.

330710.jpg

Joka päivä vesi kävi niin matalalla, että Noppharat Tharan satamassa, jonne hotellimme vene rantautui Ao Nangille mennessä, olivat veneet kuin "kalat kuivalla maalla". Vaikeaa oli rantautuminenkin, moottoreilla vedettiin viimeset pätkät hietikkoa pitkin! Ja etualalla vissiin kalastajaveneen moottori, eli pitkähäntä.

330719.jpg

Ja rantsun puolella liikuttiin, milläpäs muulla kuin tuk-tukilla, Nikon ihastukseksi. Krabilla oli kyllä se hyvä puoli, ettei hinnoista tarvinnut tinkiä, eikä tyrkyttämistäkään ollut. Sai olla lomalla isolla L:llä.

330742.jpg

Kuvaa pitkähäntäveneen kyydistä, kun oltiin matkalla Railayn hiekkarannalle, Phranang luolille ja laguunille, jota emme tosin onnistuneet löytämään...

330755.jpg

Tässä pojat retkilounaalla.

331634.jpg

Vielä viimeisenäkin iltana Niko jaksoi nauttia vedessä tolskaamisesta. Tässä ollaan jo siirrytty merestä altaalle. Vielä aamulla ennättivät isi ja Niko käydä pulahtamassa veteen.

331525.jpg

Tässä kuva Suvarnabhumin (Bangkokin) lentokenttä hotellin ala-aulasta. Upee hotelli, joskin Niko rupesi yöllä oksentamaan ja oksensi 12 tuntia. Tuli lentoaseman ensiapukliniikka tutuksi, samoin lentokoneen oksennuspussit ja pehmytpaperi varasto ja onneksi oli useammat vaihtovaatteet mukana... Ja tauti jatkui sitten koko perheeseen, kuten muissa kirjoituksissa ilmi käykin.

330638.jpg

Mutta olihan kyllä mahtava reissu! Krabille olisi kiva mennä uudestaan, kyllä se vain oli niin ihanan rauhallinen paikka Phukettiin verrattuna.