No niin. Nyt sitä saadaan sitten nähdä taas tämä Suomen sää. Ensin on tulipalo pakkaset, sitten kun lauhtuu, alkaa tuulemaan ja satamaan lunta ja pakkasen purevuus on samaa luokkaa kuin kovimmillakin pakkasilla. Onneksi se ei estä ulkoilua, eli tänään sinne vihdoin päästään!

Meneillään oleva viikko on mennyt tosi nopeasti meillä täällä kotona, mutta isillä on ollut Kiinassa vähän vaikeuksia. Sairaana ollut kotona, netti on tökkinyt jne. On se vaan niin harmillista että pitää sinne saakka mennä sairastamaan! Meillä ei Nikon kanssa ole ollut nyt mitään! Eli kyllä kiinan talossa on vikaa tavalla tai toisella, joko homeet tai sitten se hillittömän kokoinen "toho" nurkassa saa hengitystiet sairastumaan. Tuosta tohosta sen verran, että sen puhallusteho on niin valtava, ettei asunnossa tahdo kuulla toisen puhetta ja voi vain arvata, nostaako se kaiken pölyn ilmaan! Sen lisäksi on kangassohvat, iso keinokuitu matto jota ei saa puhtaaksi jne... Ja se pöly mitä Kiinassa on, ei ole harmaata kuten täällä kotona vaan mustaa... Koita isi parantua, enää viikko ja tulet meidän luokse!

Kiinasta Suomeen tulon jälkeen on lähinnä ruvennut naurattamaan täällä muualla maailmassa pinnalla oleva hössötys ilman saasteista, pienhiukkasista ja niiden ehkäisemisestä ja vaikutuksesta kasvihuoneilmiöön. Aloittakoon tuolta Kiinasta (vaikka)! Siellä kun saatas päästöt samalle tasolle kuin muualla maailmassa, ei varmaan tarttis puhua kasvihuoneilmiöstä mitään, kyllä siellä on niin kauheat katkut ilmassa. Noh, me hypättiinkin ääripäästä ääripäähän, eli Kiinan saasteista Suomen maaseudulle. Vain lehmän pas.. joskus haiskahtaa, jos sopivasti tuulee ja sekin on ihan "luonnon tuotetta" ;-)

Äitin massu painaa ku isompikin reppu tuossa edessä. Tänään otin taas tukiliivin käyttöön, josko sillä saisi pidennettyä noita kivuttomia päiviä, olisi mukavempaa varmasti Nikonkin kannalta, kun äiti ei kokoajan valita ja ole pyytämässä sitä ja tätä.

Kyllä tuosta liki 3v pojasta on uskomattoman paljon apua! Pukee osittain itse päälle (kun haluaa...), siivoaa tavarat lattialta (uhkailtuna tai ilman...), ymmärtää puhetta ja sehän antaa etuuden äidillekkin, että voi vähän houkutella tai uhkailla (hyi mikä sana!) tekemään erinäisiä asioita, joissa tarvittaisiin ketteriä kinttuja ja selkää. On tosin paljon asioita, joita Niko tekee mielellään: Saunan "räppänän" kiinni laitto, saunan päälle laitto, perunoiden peseminen, astioiden peseminen jne... Ihana poika kaikin puolin! (Tällä hetkellä ;-))

Nyt tsekkaamaan leivinuunista "lihaköntsän" tilanne ja sitten vielä pihalle toisen kerran, kun sinne nyt uskaltaa nenänsä pienen miehen kanssa laittaa. Viikonloppuja! (Jos ei tässä tule enää kirjoitettua ennen sitä.)