No voe kökkö! Olin kirjoittanut itselleni muistilapun asioista, joita olin ajatellut kirjoittaa, mutta niin vaan se on nyt taas mennyt hukkaan. Löytyy varmaan siinä vaiheessa, kun olen painanut "talleta" nappia blogissa... Tästä nyt tulee sitten ihan erilainen kirjoitus kuin oli alunperin tarkoitus.

Pari päivää sitten tuli televisiosta mielenkiintoinen ohjelma Kiinassa tehtävistä kauneusleikkauksista ja missikisoista, jotka oli tarkoitettu vain operoiduille naisille (tai entisille miehille...). Ojelmassa tytöt (ja heidän vanhempansa) olivat valmiita tekemään ihan mitä vain, jotta perheen ainokainen saisi hyvän työpaikan ja olisi kaunis, joka monesti on vaatimus saada hyvä työpaikka!

Tunnetustihan kiinalaiset ovat lyhyitä. Tässäkin ohjelmassa eräs tyttö oli muistaakseni 155cm pitkä ja hän meni laitokseen, jossa hänen sääriään pidennettiin noin 15cm!!! Koko lystin takia tyttö joutui olemaan sairaalassa noin 7kk ja koko hoito maksoi noin 7000 euroa. Leikkauksille ei anneta mitään takuita ja joillekkin tytöille oli käynyt niin, etteivät uudet jalat jaksaneetkaan kannatella kroppaa tai jaloissa oli hirveän näköisiä arpia. Tuon järkytyksen lisäksi työpaikat hakevat naisia ja miehiä, jotka ovat hyvän näköisiä ja joilla on vaadittava pituus, joka ohjelmassa kerrotussa työpaikkailmoituksessa oli 168cm. Ja kaiken takana on länsimaalaisten naisten ihannointi. Eli siis silmät auki, jos kadulla näkyy pitkähkö kiinalainen nainen, jolla sääret ovat pidemmät kuin reidet, on hän todennäköisesti läpi käynyt kivuliaan kauneusleikkauksen tulevaisuutensa vuoksi. Että ihan tervettä... Mutta samaahan sitä tehdään muuallakin, mutta tuo Kiina nyt sattuu olemaan lähinnä ajatuksia jostain syystä...

Kiinaan liittyy vielä toinenkin uutinen, jonka pongasin Kalevasta muutama viikko sitten. "Pilvenpiirtäjien alle jää monta kotia. Uuden Kiinan tieltä häädetty miljoonia."
"75% maaoikeuksista Shanghaissa on viime vuosina saatu korruption kautta." Juttu kertoo mm. Shanghain keskustassa olevasta tontista, jolla nököttää pari repalaista taloa, joissa asuu noin kymmenkunta asukasta, jotka eivät suostu muuttamaan pois, jotta pääsisivät rakentamaan pilvenpiirtäjiä. "Meitä on uhkailtu ja peloteltu. Asunnosta on katkaistu sähköt, kaasu ja puhelin ja ikkunat on on rikottu. Jos talossa on miehiä, he lyövät, naisia he eivät lyö", kertoo kylmän mökin raunioissa sinnittelevä rouva Yang, 75. "Jotkut ihmiset tekevät jopa itsemurhia paikallishallituksen edessä protestoidakseen pakkomuuttoja. Kiinalaisilla ei ole ihmisoikeuksia", vanhus kivahtaa.

Rakennuttajien välikäsien palkkaamat gangsterit olivat jopa sytyttäneet palamaan erään ko. tontilla sijaitsevan talon, jonka mukana paloi sitten iäkäs pariskuntakin. "Kiinalaiset eivät ole ihmisiä, he ovat jopa japanilaisia julmempia", huudahtaa vanhus.

Ja surullisinta tässä uutisessa on se, että tämä tontti sijaitsee Anfu-tiellä ja "anfu" merkitsee kiinaksi rauhaa ja onnea. Tapahtuneiden kuolemien johdosta tontin omistajakin pitää tonttia epäonnisena, eikä halua enää rakentaa siihen pilvenpiirtäjiä! Omistaja on vaihtanut "epäonnen tontin" koulun alla olevaan tonttiin ja nyt edessä onkin koulun siirtäminen "epäonnen" tontille. Fiksua, eikö totta???

Tässä repaleisesti tiivistettynä tiedotusvälineiden antia täältä Suomesta.  Teksti ei ole kauhean selkoa, mutta siinähän se hauskuus piileekin, kuka ymmärtää kaiken tekstin!

Heippa taas ja palaillaan :-)