Toissa aamuna kun heräsin, satuin vilkaisemaan olkani ylitse sängyn päätyyn päin ja mitä siellä näinkään. Itikan!  Itikka, joka  nälkäisenä vahti meitä herkullisia suupaloja verkon takaa. Oli poloinen koko yön varmaan yrittänyt meidän kimppun, eikä tuon lähemmäksi päässyt. Vyö oli varmasti jo viimeisessä reijässä ja kieli roikkui ulos suusta (jos sillä olisi vyö ja kieli...) ja viimeisillä voimillaan roikkui siinä verkon takana. Minä nostin etusormeni pystyyn ja LIISKASIN sen viheliäisen vinkujan siihen sängyn päätyyn. Ei edes verkkoon jäänyt jälkeä. Ah, minkä ihanan yörauhan tuo verkko onkaan tuonut meidän perheelle. Loistava hankinta :-)

Mitähän tänne kuuluu? No viime lauantaina vietettiin läksijäisiä. Surullista mutta totta, kahdeksan suomalaista perhettä on aloitanut lähtöpuuhat ja tarjosivat meille muille ihanan illanvieton. Oli herkkulisia ruokia ja namusia. Äidin ja Millan aika vaan tahtoi mennä sisällä syöttö- ja vaipanvaihto puuhissa. Äiti oli haaveillut istuvansa ulkona muiden mukana, Milla liinassa nukkuen, mutta eihän siinä käynyt niin, ei lähi mainkaan. Pitää vielä odottaa muutama kuukausi, ennen kuin kannattaa neidin kanssa suurempiin pippaloihin lähteä. Untakin pienokainen tarvitsee vielä suurimman osan vuorokaudesta.

Ilmat ovat ihanat. Vielä ei ole liian kuumaa. Aamusella ja iltasella voi ulkona olla hyvinkin ja päivälläkin jos vain Milla suostuu vaunuissa pötköttelemään. Juomapullot mitää toki matkassa jo kuljettaa.

Eilen oli erään suomalaisrouvan luona tilaisuus käydä katsomassa lähes saman ikäistä kiinalais vauvelia ja tokihan mekin sinne mentiin. Pariskunta on suomalaisrouvien kiinankielen opettajia ja he saivat tyttönsä 12 päivää ennen meidän Millan syntymää. Olin aina luullut, että kiinalaiset vauvat ovat pienempiä kuin meidän länkkäreiden vauvat, mutta mitä vielä. Tämä tyttönen oli huomattavasti isompi kuin Milla! Olin tosi yllättynyt. Saatiin yhteis potrettikin, josta kuvan laitan varmaan myöhemmin sitten tänne blogiinkin.

Vesipyssyt ja suihkupullot ovat nyt in. Lämmin ilma houkuttaa niin pienet kuin isotkin miehet ulos vesisotasille ja kukkia kastelemaan. Tänään Niko innostui Shai Liin (ayimme) kanssa pesemään kuistin ikkunoita ja hyvä tuli, kunnes poika pääsi yksin toteuttamaan itseään Shai Liin lähdettyä. Ikkuna on nyt alkuperäisessä kunnossa...

Eilen aloitettiin tosissaan lomien miettiminen. Sen verran saatiin mietittyä, että jos/kun isille tulee työmatka Suomeen elo- tai lokakuussa, lähtisimme sinne porukalla ja viettäisimme viikon lomaa keski-euroopassa. Ja pari viikkoa sitten (+ yksi "pakollinen" loma) Thaimaassa ja mahdollisesti Malesiassa, Singaporessa. Joten nyt, kaikki rakkaat sukulaiset ja ystävät, olisi korkea aika ruveta lyömään lukkoon tänne tulojanne! Otamme teidät riemu kiljuen vastaan, joten olisi korkea aika suunnitella matkaa, ettei mene mönkään, jos me ei silloin täällä ollakkaan. Tai sitten lähdette meidän matkaan, minne sitten ikinä mennäänkin.
Joulu me varmaan vietetään sitten taas täällä... ilman lanttulaatikkoa :-(
Keväälle ei paljoa lomia enää olekkaan. Helmikkuussa viikko ja toukokuussa toinen. Ja vuosilomia isillä on sitten kaksi viikkoa, jotka käytämme varmaan Australian matkaan, joko helmikuussa tai toukokuussa.

Että sillet viissiin. Nyt tosissaan miettimään tänne tuloa, jos syksylle haluatte tulla. Olisi ihanaa saada vieraita! Ja uima-allas on auki varmaan syyskuun loppuun, vaikka ilmoja riittää reilusti eteenpäinkin. Kuka ehtii ensin varaamaan paikkansa "residenssissämme"?