No niin. Nyt on Shanghain reissu takana ja hyvin meni. Kyllä tuo uusi junayhteys nopeuttaa Hangzhoun ja Shanghain välin kulkemista huomattavasti, ja on se sen lisäksi vielä huomattavasti mukavempaa ja ennen kaikkea turvallisempaa matkustaa junalla.

Milla sai uudet rattaat ja niissä hyvin viihtyy, lomamatkalle voidaan suunnata ensi kuussa :-)
Krääsämarkkinoitakin tuli kierrettyä, mutta ei kauheasti mitään ostettu. Ensinnäkään ei ollut aikaa ja toisekseen ei huvittanut. Saahan niitä kamoja täältä Hangzhoustakin, ehkä. Ja meitä alkaa yleisestikkin aika äkkiä pännimään se olkapäälle taputtelu ja huutelu. Mielummin mennään liikkeeseen, jonka myyjä ei ole meitä sisään repimässä, vaan on saatavilla jos häntä tarvitaan.

Ilma Shanghaissa oli tuttuun tapaan sateinen. Vieläkään ei olla totuttu siihen, että vaikka sataa ja on hämärää, saattaa ulkona siltikin olla 30 astetta lämmintä. Se on kyllä ihanaa. On niin helppoa lähteä reissuun, kun voi pakata matkaan vain kesävaatteita, eikä tarvitse miettiä takkeja, housuja ym. lämpimämpää vaatetta matkaan. Nytkin oli suurin osa tavarasta lentolaukussa. Noh, tuon kassin lisäksi Millan kassi ja äidin reppu, ei kauheasti kuitenkaan.

Meilläkin muutto lähestyy. Lauantaina pitäisi päästä jo nukkumaan uuteen kotiin. Perjantaina päästään varmaan jo siivoilemaan ja viemään jo ensimmäinen muuttosatsi. Lauantaina tulee sitten muuttofirma hoitamaan loput.
Niin sitä mieli muuttu äidilläkin näiden itikoiden ja talon huonon kunnon takia. Kerrostaloon ollaan matkalla. Uusi huoneisto siellä meitä odottaa. Ihan peri suomalaisen oloinen asunto, jos ei katso eristyksiä yms. "pikku" asioita. Piha-alueet on sitten eritoista. Iso hieno uima-allas ulkona, paljon leikkipaikkoja lapsille, sisäuima-allas, kylpylä (?), sauna, punttisali ja joogatunnit kuuluvat vuokraan. Eihän kuulosta yhtään hassummallta? Niin ja ravintola kans löytyy, mutta se taitaa olla kiinalainen.

Tällä viikolla pitää sitten pakkailla kamppeet ja koittaa mahduttaa ne sinne pienempään asuntoon. Noh, siitäkin huolimatta odotamme muuttoa kuin "kukko Mikko joulua" (Menikö se noin? En taaskaan muista...). Hyvästi Rosen itikat. Hyvästi haisevat keittiönkaapit. Hyvästi rapisevat seinälaastit ja homeet. Saapas nähdä, mitä uusi asunto tuo tullessaan...