Loma tuli ja meni, ennen kaikkea oli ja ihan mukavasti meni. Hong Kongissakin käytiin jo pikaseltaan.

Menomatkalla vietettiin Bankokin lentokentällä seitsemän tuntia ja uskokaa tai älkää, ei tehnyt edes tiukkaa! Aika meni tosi hienosti! Välillä Milla makasi rattaissa ja Niko käveli, välillä taas Milla nukkui tai katseli maailmaa liinasta ja Niko istui rattaissa. Kierreltiin lentoasemaa ja vällillä pysähdyttiin syöpöttelemään. Äiti ja isi pääsi nauttimaan myös jalkahieronnasta! Niko katsoi DVD:tä ja Milla oli
syöpöttelemässä ja kävi sitten nukkumaan. Voiko enää mukavammin lentokentällä aika vierähtää :-D

Krabilta varaamamme hotelli oli lähes täydellinen. Vain huoneen tunkkainen ilma oli iso miinus ja vaihdoimmekin välillä hotellia. Just on päästy hometalosta eroon, ei tee mieli enää lomia viettää samassa katkussa. Onneksi isi löysi naapuri hotellista meille todella siistin bungalovin, josta oli näkymä merelle ja hierojatkin pitivät vastaanottoaan ihan siinä bungalovin lähistöllä, joten ei jouduttu ilman hierontojakaan olemaan lomalla ;-) Tosin "vanhassa" hotellissa käytiin aina iltaisin syömässä...

Yleensä päivä alkoi sillä, että pojat lähtivät aamu-uinnille uima-altaalle. Sinä aikana äiti ja Milla touhusivat aamujuttuja. Päivin käytiin sitten tutkailemassa ympäristöä ja yhtenä päivänä käytiin Krabin kaupungin ainoassa ostarissa, Voguessa pyörimässä. Halpaa, halpaa halpaa. Tuli ostettua Millallekkin parit kengät, vaikka neiti ei vielä edes osaa istuakkaan :-)

Ilmat olivat tosi tuuliset. Niko pääsi isin kanssa tustumaan isoihin aaltoihin ja simpukoiden etsimiseen.
Äiti sai paljon ihania simpukoiden kuoria kokoelmiinsa ;-).
Eräänä päivänä pojat bongasivat rannalta kalmarin! Pitutta tällä "rumiluksella" oli 20 - 30 cm. Äiti ja
Milla kävi kaveria kans katsomassa. Oliskohan kalastajat heittäneet huonon yksilön veteen... Mene ja tiedä.
Yksi päivä oli niin tuulinen, etteivät edes paikalliset tohtineet veteen mennä. Silloin äiti näki jotain, joka
oli jopa paikallisille ihmetyksen aihe. Iso kilpikonna oli ajautunut rantaan! Eräs miesturisti kävi kaverin
viemässä takaisin syvempiin vesiin, ja kilpparia olikin saattelemassa iso joukko ihmisiä. Onneksi pääsi takaisin Ahdin valtakuntaan...

Ja sitten se loman karmein kokemus... KÄÄRME! Ihan viimeisimpinä päivinä kävi tapaus, että pojat olivat menneet rannalta altaalle jatkamaan pulikointia ja äiti ja Milla olivat lähdössä heidän seurakseen. Äiti rolluutti rattaita toisessa kädessä ja Milla oli toisessa kainalossa. Pungalovin ovi kiinni ja pari askelmaa alaspäin. Mikä se tuossa? KÄÄRME! Äiti oli lentää persauksilleen kun lähti pakoon takaisin sisällä!
Onneksi käärme ei ollut hyökkäävää sorttia. Milla sängylle ja rattaat sisälle. Videokamera esiin ja kuvaamaan. Siinä se portailla kuikuili milloin mihinkin suuntaan. Vaikutti tosi aralta, meni jopa ohi lentävää
perhosta piiloon.
Hetken päästä isi ja Niko tulivat pois altaalta ja onneksi ennättivät näkemään käärmeen, etteivät suin päin
kävelleet liian lähelle. Isi otti videokameran ja lähti näyttämään henkilökunnalle kuvaa jo piiloon menneestä käärmeestä, jotta onko se myrkyllinen. Toinen heppu sanoi sitä myrkylliseksi, mutta toinen sanoi ei-myrkylliseksi. Kumpaa uskoa?! Mutta arka se iljetys kuitenkin oli. Onneksi.

Paluu matkalla pysähdyttiinkin Bangkokissa vain yhdeksi yöksi alunperin suunnitellun kolmen sijaan. Oli tullut muutoksia matkaan ja tiedossa oli jo Hongkongin reissu.Nääs kun oli tarkoitus käyttää Nikoa silmälääkärissä Bankokissa, mutta aika peruuntui ja siirrettiin sitten käynti Honkkareihin.
Bangkok vaikutti ihan mielenkiintoiselta paikalta. Tosin siellä ei slummeja piilotella, niitä näkyy joka paikassa. Aika masentava näky. Kyllä siinä alaleuka valahti alas kun slummit ohi vilisti taksin ikkunasta.
Eli uudelleen voidaan siellä vielä käydä, mitään ei ennätetty vielä siitä oikeastaan näkemäänkään.
Turistikartat on nyt hommattu.

Laittelen sitten kuvatuksia blogiin kun saadaan kaikki purettua. Samaten Honkkarin keikasta teen uuden jutun, kunhan nyt kotiudutaan taas Shanghain reissulta, jonne ollaan huomenna menossa lääkäriin Nikon kurkkua näyttämään. Voi polosta. Siitäkin tuonnempana.

Heippa nyt tällä kertaa, eiöhän tuossa ollut tarpeeksi Taikkulan keikalta.