Kyllä, luit aivan oikein KOTIPIZZAA! Kävimme tänään siellä syömässä. Vaikea valinta, ottasko Mexicanan vai Pepperoni Kozzonen....(kirjoitettiinkohan se noin...).

Juttu meni niin, että isille tuli pikainen työkeikka Suzhouhun ja koska meillä oli edessä evakkopäivä kodistamme, päätimme lähteä mukaan.

Eilen sunnuntaina Hangzhoussa oli todella huono ilmanlaatu. ½-tuntia ulkona ja jo alkoi keuhkoputki olla tukossa. Samaan syssyyn jonkun asuntoa taidettiin maalata tässä talossa niin voimakkailla aineilla, ettei voitu edes kotona olla. Ihmetyttää kyllä, missä kunnossa ne maalarit on. Tai noh, kun katsoo täällä maalausten jälkeä, tietää kyllä, missä kunnossa seinät on maalattu... Siis siinä syyt, miksi läksimme evakkoon isin matkaan. Oli kiva lähteä tutkailemaan, josko äiti näkisi joitain tuttuja paikkoja, onhan siellä olosta jo vierähtänyt 8½-vuotta. Ja näkyihän niitä isin työmatkan määränpään liepeillä. Tuntui ihan hienolta! Pitäs kyllä päästä tutkailemaan paikkoja vielä uudemmankin kerran. Olisi kiva käydä keskustassa, jossa enemmän tuli aikaa vietettyä.

Oli kyllä tarkoitus laittaa taas kuvia blogiin, mutta innostuin niin tuosta Suzhousta ja Kotipizzasta, että tuli nyt kirjoitus väliin. Tuskin haittaa ketään.

Ilmanlaatu oli muuten parantunut päivän aikana huomattavasti Hangzhoussa. Eikä maalihöyryjäkään ollut asunnossa. Taisivat saada viikonloppuna kaikki maalattua, tai sitten maalareilla pehmeni aivot siinä määrin, että eivät enää pystyssä pysyneet. Mene ja tiedä, en kyllä halua ottaa selvää. On se vaan jotenkin pelottava tunne kävellä ohi vahtaavien, paidattomien , likaisten työmiesten, joiden ilmeissä ei hymyä näy. Tuntuu kuin kävelisi ilmassa kun koittaa tihentää askeltaan ja samalla huudella Nikoa tulemaan joutuin. Äkkiä kotiin ja ovi lukkoon.

Nyt on sää muuttunut syksyiseksi. Päivällä lämmintä vielä piisaa, mutta ulkoilla voi ja iltasella on huomattavasti viileämpää kuin päivisin. En ole varma, onko meidän ulkouima-allaskin jo suljettu! Valoja siellä ei enää iltaisin näy, eikä päivisin uimareitakaan. Pitäs ihan käydä kysymässä, että vieläkö sinne saa pulahtaa. Taitaisivat hulluna pitää, syksyhän on jo saapunut ja vesi on huomattavasti kylmempää kuin kesällä. Hullu ulkomaalainen haluaa mennä jäiseen veteen!

Mutta nyt isi haluaa käydä pelaamaan tällä UUDELLA koneella, joka on jo meidän lemmikki uuden Nintendo DS liten rinnalla. Joten suokaamme isille pieni "omahetki" tämän koneen parissa ennen nukkumaan menoa. Heippa!