Aika on taas rientää hurahtanut viikon loppu puolelle. Miten tässä taas näin kävi? Minunhan piti kirjoittaa jo monta päivää sitten... Se on sitä minun toimeliaisuutta. Hiljaa hyvä tulee. Ainakin joskus ;-)<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Mitä täällä on tapahtunut... No viime viikonlopulla oli sateista, kuten viikollakin, eli ei voitu tehdä mitään häikäisevää. Käytiin shoppailemassa ja pojat kävi uimassa. Aika paljon vietettiin aikaa kotosalla.

Maanantaina vierailtiin Rosessa, tiistaina kaupungilla ”Anskun salongissa” tukanleikkuussa (hieno tuli!) ja erään toisen rouvan luona huonekaluja katselemassa. Kyllä oli hienoja huonekaluja! Pitää tilata kiinahuonekaluja samasta paikasta. Näyttivät todella laadukkaalta työltä.

Tiistaina Kiinassa juhlittiin Moon Festivalia tai Mid-Autumn Festivalia, kumpaa nimitystä nyt haluaa käyttää. Olisi pitäny syödä moon cakeja, mutta jäi syömättä varmaan samasta syystä kuin kaikki eivät suostu syömään mämmiä Suomessa pääsiäisenä. Jaanuskan blogista löysin linkin, josta voi käydä lukemassa lisää Moon Festivalista, jos kiinnostaa: http://www.chinavoc.com/festivals/Midautumn.htm. Kiitos Jaana kun olet  niin aktiivinen blogin kirjoittaja ;-)

Eilen, keskiviikkona ei mitään erikoista. Oltiin kotosalla, rakennettiin majaa, tehtiin pannaria jne. Eli normaalia arkielämää lasten kanssa. Ennen pimeää käytiin vielä lähikaupassa maidon haku reissulla ja Niko sai ajaa jäniksellä, joka kerää rempuloita kaupan ulkopuolella ;-)

Ja mikä muutos viime viikkoon, taas on lämmintä. Päivällä ei mielellään lähde ulos Millan kanssa, kun tuohon kuumuuteen liitetään mukaan vielä itikat, eli olo ulkona ei ole helppoa pienellä vauvalla.

Ilma on ollut uskomattoman kirkas aina iltaisin. Ollaan saatu nauttia joen toiselle puolelle lisääntyvistä valoista. Taitaa olla joku imagon kehitämis hommeli tuo talojen valaiseminen. Hienon näköistä kuitenkin, vaikkakin vielä on matkaa siihen, että voitaisiin laulaa samalla tavalla Hangzhoun valoista, kuin lauletaan Shanghain valoista... jotka on kyllä upeat.

935654.jpg

Tässä onnistunein pimeäkuva, talokuvat tosin tärähtivät....

Jotenkin tuohon festivaaliin liittyy vuorovesiaalto, joka ayimme mukaan on huomenna tulossa tuota jokea pitkin. Tai oikeemmin sanottuna festivaali on kiedottu tämän vuorovesiaallon ympärille, koska aallon tulo vaihtelee joka vuosi, samoin festivaali ajankohta. Asutusalueemme eteen onkin viritetty kaariportit ja tienvarressa on erivärisiä lippuja, erinäiset ryhmät kävivät hiomassa ohimarssia kenraaliharjotuksissa tuossa edessä, joten jotain merkittävää on varmaan huomenna tapahtumassa. Odotamme mielenkiinnolla, kamerat valmiina, täällä 8. Kerroksessa.

Ei ole tainnut äiti olla ennen NÄIN keskellä tapahtumapaikkaa. Asunnonvälittäjä kyllä kertoi syksyllä tapahtuvasta ilotulituksesta jossain tässä lähellä, mutta että aalto joella... Mukavaa piristystä perusarkeen!

Tässä vielä muutama kuva noista harjoituksista. Luulin tosin aluksi, että ryhmät ovat turisteja, heillä kun myös ruukaa aina olla samalaiset vaatteet (tai ainakin lippikset) päällä koko ryhmällä J

 935655.jpg

935657.jpg

935658.jpg