Hong Kongin matkamme alkoi hieman takkuisesti. Maanantai päivä taisi olla Hangzhoun seudun sateisin sitten "miesmuistiin" ja sitä päivää me jäimme juhlistamaan Hangzhoun lentoasemalle kuudeksi tunniksi... Hangzhoun lentoasema on samaa koko luokkaa Oulun aseman kanssa, joten olosuhteita ei voi kehua. Onneksi Nikolle oli mukana peli ja DVD-soitin, muuten olisi voinut pienellä miehellä käydä aika toooosi pitkäksi.

Hotellilla meitä sitten odotti iloinen jälleen näkeminen. Tessu ja reppu, jotka olivat viime reissulla unohtuneet taksiin! Kyllä oli onni, että otettiin viime reissulla taksin kyltistä kuva ja samaa linjaa jatkettiin tälläkin kertaa. Suosittelen lämpimästi tätä tapaa varsinkin perheille, joilla on paljon matkatavaroita matkassa ja paljon muutakin oheistoimintaa liikkuessa paikasta toiseen.

Tiistaina sitten suuntasimme  Peakille, näköalapaikalle, josta näkee koko Hong Kongin kaupungin. Peakille mentiin Peak Trampilla, kaapelijunalla, joka välillä teki nousuaan muistaakseni 30 asteen kulmassa.

990171.jpg
Näköalatasanteelta näkymät olivat huisit, yli koko Hong Kongin. Tässä perheen miehet Hong Kongin yläilmoissa.

990172.jpg
Maisemien ihailun jälkeen herkullinen lounas Honkkarin katolla

990173.jpg
Yläilmoissa Niko pääsi halailemaan jopa Minni Hiirtä :-)

990174.jpg
Alastulo matkalla isi räpsi kuvatuksia pilvenpiirtäjistä,


990176.jpg
sekä katukuvaa runsaasti värittävistä punaisista takseista.

Keskiviikkona tutustumisen kohteena oli Ocean Park, joka oli julmetun iso huvipuisto. Puisto oli jaettu kahteen osaan. Isompien- ja pienempien puoli. Isompien puolella käytiin ensin ihastelemassa eläimiä, jonka jälkeen siirryttiin kaapeli "autolla" alaosassa sijaitsevalle pienten puolelle.

990179.jpg
aivan ihana suloiset hylkeet, jotka olivat kärkkymässä makupaloja, vaikka ruoka-aika olikin juuri mennyt ohi ja massujen piti olla täynnä kalaa...

990180.jpg
990182.jpg
Näitä meduusoja oli näytillä jos jonkin moista ja kokoista. Niihin aikaisemmin perehtymättömänä olin yllättynyt, että niitä on todella pieniäkin, ihan muutaman millin kokoisia! Tosin missään en huomannut informatiota siitä, mitkä näistä lumoavista eläimistä ovat sitten niitä todella vaarallisia. Upeita kyllä olivat kaikki.

990184.jpg
Cable carin kyydillä menossa alas vuorelta. Oli ihanan hiljaista ja rauhallista "kellua" tuolla maan ja taivaan välillä, ilman mitään ääniä.

990185.jpg
Tällaiset kolikoilla liikkuvat menopelit ovat tällä hetkellä Nikolle IN. Ihanaa kun saa pidellä ratista kiinni ja itse ohjata ;-)

990190.jpg
Sammakon loikassa pojat istuivat viiden kierroksen verran. Jonoja kun ei ollut missään, sai Niko olla eri laitteissa niin paljon kuin halusi. Mukava vastakohta aikaisemmalle reissullemme, jolloin porukkaa oli aivan älyttömästi Disneylandissa, eikä Niko päässyt kuin norsujen kyytiin hirveän jonottamisen jälkeen.

990192.jpg
Välillä ajeltiin veneillä

990194.jpg
Ja halittiin kilpikonnaa, joka tosin ei meinannut päästää pojasta irti ollenkaan :-D. Taisi olla halivaje kilpparilla kun oli niin hiljaista huvipuistossa.

990198.jpg
Viimeisenä kohteena kävimme vielä ihmettelemässä ihanan sympaattisen näköisiä pandoja.

990203.jpg
Onneksi emme joutuneet tämän bussin kyydillä paluu matkalle...

990211.jpg
Illalla käytiin vielä hotellimme vieressä olevassa ostarissa. Isi tutustumassa digi järkkäriin, jonka hinta oli muuten nyt halvempi kuin viime reissullamme. Milla nukkuu isin kyydissä ja äiti pitää vuorostaan seuraa tälle vilkkaammalle lapselle.

Torstaina käytiin ShaTinissa Snoopy worldissa, joka oli kyllä pettymys. Todella pieni alue , eikä veneajelulle päässyt ilman ostokuittia viereisestä ostarista. Ko. ostarissa isi istten täytti pitkäaikaisen haaveensa ja ostettiin digitaalinen järjestelmä kamera. Kyllä tulee hienoja kuvia pokkariin verrattuna! Uusi paparatsi on syntynyt ;-) Ostoslistalla oli myös lasten vaatteet, mutta ei niitä löytynyt ko. ostarista. Noh, katumarkkinoilta ja hotellimme vieressä olevasta ostarista löydettiin jotain. Eikä onneksi ole paineita ostaakkaan noita halpavaatteita kaduilta, niitä kun saa täältä mantereen puoleta ihan samalla tavalla kuin Honkkareistakin. Eli pieneksi jäivät meidän ostokset, eikä tarvinnut uutta laukkua ostaa.


990216.jpg
Snoopy World


990215.jpg
Niko menossa koulubussin kyytiin.

990222.jpg
Nikon ostokset katumarkkinoilta. Mario ja Luigi.

990221.jpg
Äiti tinkaamassa itselleen kesäpaitaa.

990224.jpg
Katukuvaa Ladies Market -kadun lähistöltä.

990230.jpg
Ja vielä lopuksi pari isin harjoitusotosta uudella kameralla. Tässä ollaan kotimatkalla lentokoneessa, jossa meillä oli varattuna babycot paikka, mutta sitä cottia ei sitten koko koneessa ollutkaan. Onneksi oli lyhyt matka.


990236.jpg

Ja tässä Niko ohjaamassa koulubussia hotellimme vieressä olevan ostarin upean isossa leikkipuistossa.

Honkkareiden reissu oli yhtä virkistävä kuin Shanghaissakin käynti. On ihanaa kun pääsee välillä puhtaampaan ilmaan ja kansainvälisempään ilmapiiriin. Kukaan ei sinua tuijota, vaan voit kulkea porukan mukana. Kukaan ei tule repimään lapsiasi poskista tai hiplailemaan vauvan käsiä, jotka sitten livahtavat seuraavassa hetkessä vauvalla suuhun. Ihanaa olla vain "joku" kadulla liikkuja, josta kukaan ei ole kiinnostunut. Virkistävää Honkkareissa oli myös 5000 dollarin (n.500e) sakko sylkemisestä ja tupakoimisesta esim. sisätiloissa. Tuon käytännön soisi leviävän myös tänne Hangzhouhun. Loman jälkeen sitä taas jaksaa elää tätä maalaiselämää :-)