Mitä lapsille kuluu? Kiinnostaa varmaan sukulaisia ainakin. Aloitetaan tuosta pienemmästä.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Milla

1019818.jpg

Milla on kovasti kasvanut ja käyrillä mennään. Kiinteät on aloitettu ja hienosti syö mitä tarjotaan. Teollisesti valmistetuista puuroista, velleistä ja maidon korvikejauheesta tulee heti iho reaktio, jos ruoka koskettaa esim suun ympärystää, joten niitä ei ole voitu vielä ainakaan antaa. Hampaita ei vielä ole.

Milla ryömii, peruuttaa, pyörii. Konttausasentoa kovasti harjoitellaan, joten kohta alkaa vahtiminen, ettei stereot yms. päädy lattialle. Milla on todella kiinnostunut kaikista uusista asioista ja ja on todella rohkea tyttö, eikä kavahda väenpaljoutta, kuten isoveljensä vauvana. Ilmapalloista neiti vaipuu nirvanaan ja saa hirveän hepulin, jos ilmapallo otetaan kädestä pois J

Milla nauttii suunnattomasti isoveljensä seurasta. Niko saa Millan nauraa käkättämään ja heidän leikkimistään on ihana seurata.

Iltaisin Milla nauttii yhteisitä leikkihetkistä yhdessä Nikon ja isin kanssa. Alligaattori ja norsuratsastus ovat tämän hetken hitti. Ratsuna toimii tietenkin isi J.

Niko

1019807.jpg

Nikolla on nyt uhmaikä päällä. Toisina päivinä on helpompaa, toisina taas vastaavasti hankalampaa. Joka asiassa pitää koittaa, miten pitkälle kärsii mennä. Myöskin Niko on kasvanut normaalisti. Osaa jo jonkin verran laskea ja on todella kiinostunut mitä missäkin lukee. "Miksi, miksi miksi", jatkuvaa kyselyä asioista, joihin on välillä äärettömän vaikea vastata. Niko kaipaa jo leikkikavereita ja tuntuu vaipuvan aina nirvanaan kun pihalle sattuu yhtäaikaa toisia lapsia leikkimään. Niko koitetaan saada tarhaan vuoden alusta, ehkä jo ennenkin, koska kotona ei ole enää tarpeeksi tekemistä pojalle, vaikka leikkimässä käy ayikin äidin ja isin lisäksi aina arkisin. Niko maalaa vesiväreillä, piirtelee ja värittelee  innokkaasti. Oikeastaan en nyt keksi mitään asiaa, mitä hän ei innokkasti tekisi ;-) Noh, hampaiden pesu, pukeminen , syöminen, nämä arjen "tylsät" rutiinit tahtovat välillä tuottaa harmaita hiuksia äidille kun ei niistä oikein innostuta.

Niko on loistava isoveli Millalle. Naurattaa Millaan mielellään ja pitää huolta, ettei Milla saa käsiinsä mitään vaarallista. Välillä haluaisi hoitaa Millaa ja nostella. Ei onneksi ole pahemmin vielä nostellut, vain pyöritellyt matolla tai vetänyt parempaan paikkaan, jos neiti on menossa matolta pois. Halailee Millaa kovasti ja humpittaa. Aamuisin aina kömpii äidin ja Millan luokse odottamaan, että Milla heräisi, eikä haluaisi millään aloittaa päivää, vaan haluaisi jäädä sänkyyn köllimään Millan viereen. Siis kerrassaan loistava isoveli. Noh, välillä vie Millalta lelut käsistä, mutta ei sen suurempaa.

Ayimme tykkää kovasti molemmista lapsista. Kantelee Millaa mielellään, lattialla eivät kiinalaiset taida lapsiaan pitää, koska on aina nostamassa Millaa syliinsä, jos Milla on hetkenkin lattialla. Olenkin miettinyt, opettavatkohan he lapsensa suoraan kävelemään, ilman meille niin normaaleja ryömimisiä ja konttaamisia?

Nikon kanssa ayi leikkii lähes päivittään. Tosin kaikkina päivinä ei kauheasti jää pojalle aikaa, jos on siivoushommeleita enemmän. Välillä he leikkivät kolmestaan, jos äidin pitää saada tehtyä joitain omia juttuja.

Siis lapset kasvavat ja hyvin voivat. Yllättävän terveitä ovat olleet, Millalla ei ole ollut vielä mitään suurempaa, pari pienen pientä nuhaa vain näiden tavallisten vauvojen ongelmien lisäksi.

Toivottavasti muistin kaiken oleellisen ( ja vähän muutakin). Kysyä saa, jos joku asia jäi askarruttamaan!