Keskiviikko illassa jo mennään. Minne ihmeeseen nuo päivät katoaa. Mitä sitä ollaan touhuttukaan...<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Lapset on flunssassa. Niko aloitti maanantaina ja Milla seurasi perässä heti tiistaina. Äkäisen oloinen tauti kun noin äkkiä tarttui. Alkuviikko onkin otettu sitten ihan rauhallisesti. Eilen äiti ja Niko käväisivät vain kaupalla kävellen munia ostamassa muffinseihin ja Milla jäi kotiin välipalalle. Hieman katsoi peräämme ihmetellen, mutta hyvin oli mennyt. Välipala syöty ja ShaoLin sylissa leikkimässä kun takas tultiin.

Tänään käytiin tutustumassa Hangzhoun International Schooliin, jossa Niko aloittaa preschoolin tammikuussa kun Suomesta palataan. Preschool on ½-päiväinen ja vaikutti muutenkin meille oikein sopivalta.Näille pienimmille opetetaan ainakin; matematiikkaa, kiinaa, englantia, musiikkia, tietotekniikkaa... Kuulostaa varmasti vaikeammalta kuin onkaan. Kaikkihan tapahtuu ihan leikin varjolla ja pääpaino koulussa onkin leikkiminen. Hienot oli leikkipaikat niin sisällä kuin ulkonakin, Niko ei olisi halunnut lähteä kierroksen jälkeen enää edes kotiin, niin paljon oli mielenkiintoisia leluja tarjolla.

Iltapäivällä Niko ja ShaoLi lähtivät ulos leikkimään. Äiti ja Milla lähtivät kävelylle (Milla sai onneksi nukuttua rattaissa.) ja paluu matkalla  käytiin katsomassa ulkoilijoita. Siellä ne ”istutti” puiden oksia hiekkalaatikkoon. Tuli tietenkin vähän Nikoa toruttua, kun oli mennyt puista oksia repimään, mutta siihen poika vaan totesi, että ”en mää silloin niitä revi kun ME ollaan yhdessä ulkona.” Niin, muistaahan sen omasta lapsuudestakin, että jos vanhemmat jonkin asian kielsivät, olisi kiellettyä vain silloin kun he eivät näe... Ja oli poika rikkonut sitten yhden aidankin, jonka repimisen äiti oli kieltänyt jo ajat sitten. Kyllä nuo pienet on sitten ovelia!

Hangzhoun kelit ovat olleet viime päivinä tosi kivat. Oikein ihana olla ulkona kun saa vetää takin päälle, mutta t-paidallakin tarkenisi auringossa. Tämä olisi oikein hyvää turistikeliä, jos ei sitten halua tulla kukkaloiston aikaan keväällä. Odotankin mielenkiinnolla, miltä tämä alue näyttää keväällä kun kaikki puut kukkii... Niin, vieraita odotellaan, onko vapaaehtoisia?

Nyt on pienen pienet mandariinit puissa kypsymässä. Muutaman raakileen Niko ennätti puusta napsasta, mutta syömättähän ne vielä jäi. Kaupan täti meitä vähän neuvoi niiden kanssa... ulkomaalais tollot kun ei mandariinia tunne puussa, varsinkaan peukalonpään kokoisia  ;-)

Milla virittelee kovasti konttaamista. Tänään konttasi jo muutaman askeleen (vai mitä ne nyt oliskaan). Kohta ei Niko enää Millalata karkuun pääsekkään :-D

Kello on 23:00. Lapset ja isi on jo nukkumassa. Millakin tuntuu nyt nukkuvan rauhallisemmin kuin viime yönä. Saatiin onneksi lääkettä nenään laitettua. Höyrystin tohottaa kosteutta makkarissa, jos sekin vähän auttaisi pienen tytön nukkumista. Äiti ainakin kaipaisi kunnon yöunia viime yön hyppelehtimisen jälkeen, vaikkakin yllättävän pirtsakka sitä tänään on ollut.

Ny lähtee sitten viimeinenkin tästä perheestä untenmaille. Hyvää yötä!