Vihdoinkin on perjantai. Sää oli eilen illalla tosi selkeä, mutta taisikin vain ennustaa sadetta, vettä on nimittäin tänään satanut koko päivän.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Tänään laitettiin ensimmäinen kynttelikkö joulua ennakoimaan. Ei me muuten, mutta kun keittiöstä on palanut lamppu, eikä me olla löydetty vielä sopivaa lamppua tilalle, piti saada jostain valoa illan pimeisiin hetkiin, joten kynttelikkö on siihen oikein sopiva valon tuoja.

Päivä meni sisällä häärätessä. Ei me mitään erikoista tehty, kunhan vaan oltiin. Ice Ages taidettiin katsoa kahteen kertaan ja Tom ja Jerry pyöri myös aika pitkään. Katselun lisäksi välillä vähän piirreltiin.

Niin se perjantai vaihtui lauantaiksi ja olikin äidin oma hemmottelupäivä. Äiti kävi vähän tuulettumassa ja kävi jalkahieronnassa. Tosi hyvä paikka, sinne pitää päästä uudelleen ja uudelleen. Otin hierojapojan numeron (vissiin oli joku henkilönumero) muistiin, että pyydän ensi kerralla saman, oli sen verran hyvä hieroja.

Hieronta sisälsi niska-hartia-selkähieronnan, jalkapohjat moneen otteeseen ja monilla menetelmillä. Mm. lasikupeilla, joihin tulella aiheutettiin alipaine, joka mukavasti hiero jalkapohjia. Kieltämättä ensin vähän katselin, että mitähän tästä tulee, mitä sitä on tullut tilattua kun ensin otettiin esiin kaksi lasista kupua,  "pumpuli" sytytettiin tuleen, käytettiin lasikuvussa ja laitettiin kiinni jalkapohjaan. Onneksi olin ottanut sen, oli sen verran mukavan tuntuista hommaa. Siis käsin tapahtuvan hieronnan lisäksi jalkapohjia käsiteltiin näillä "alipainekupella" ja vasaroilla. Jalkapohjien lisäksi hierottiin jalat muutenkin. Samalla kun poika ahkeroi, katsoi äiti tv:tä, joi teetä ja söi hedelmiä. Tämä ihanuus kesti 1½ tuntia ja hintaa 118RMB (n. 12e). Ei hassumpi tapa viettää sateista lauantaita. Kesken hoidon tuli isiltä tekstiviesti, että Milla nousi kaksi kertaa pöytää vasten seisomaan! Mukavaa kun isikin saa olla todistamassa uusien taitojen ilmaantumista ihan livenä ensimmäistä kertaa J. Hierontapaikasta pois lähdön hetkellä äiti kävi aulaan istumaan ja odottamaan, että henkilökunta sai hommattua tihkusateessa taksin. Mies vieläpä saatteli taksille satikkaa pidellen. Kyllä tuntui hyvältä tällainen hemmottelu ja huolenpito. Ihanaa kun Millalla alkaa olla ikää sen verran, että syö jo kiinteitä, niin ei tarvitse aina olla äidin kotona ruoka-aikaan ;-)

Illalla kävelylenkin jälkeen liityttiin sitten ihan kunnolla siihen Hangzhoun suomalaisten joukkoon, jotka ovat jo aloittaneet joululaulujen kuuntelun. Kuunneltiin joululauluja ja tehtiin pizzaa koko porukalla. Oli tosi mukava tunnelma, ihan jouluinen fiilis itselläkin.Niko innokkaana teki isin kanssa pizza pohjat ja levitti täytteet. On se vaan niin innokas noissa ruoanlaitto- ja remonttihommissa. Ihana katsoa kun poika on intoa täynnä kuin ilmapallo, kun pääsee osallistumaan yhteisiin askareisiin.

Nyt lapset ovat jo nukkumassa ja äiti ja isi istuvat olkkarissa. Huomiseksi on taas luvattu sadetta, mutta eiköhän me jossain lähdetä käymään. Nikolle ainakin pitää käydä ostamassa välikausi kengä. Kenkämarkkinoille ei ole rattailla asiaa, joten sinne ei parane koko porukalla mennä, eikä Carren ryysikset kiinnosta. Siis mukavan väljään Decathloniin, jossa pienimies ei voi mennä hukkaan. Siinäpä suunnitelmaa huomiseksi, katsotaan sitten huomenna miten käy.