Tänään tilattiin vettä ihan normaaliin tapaan. Sama poika toi veden, joka sitä on meille kuskannut alusta saakka, eli heinäkuusta. Tänään sattui sitten vesipullo osumaan liesituulettimen kuvun reunaan. Pullo meni rikki ja osa vedestä lainehti pitkin keittiötä. Niin, vika oli meidän, koska se liesituulettimen kuvun reuna on liian lähellä vesiautomaattia... Joopa joo. Eli jouduimme maksamaan tuplahinnan tänään vedestä, koska se ensimmäinen pullo sattui meillä hajoamaan. Siis vesipoika itse laittaa pullon vielä joka kerta paikalleen, eikä ole aikaisemmin ollut ongelmia. Mutta näin täällä siirretään vastuu toiselle, jos itse kämmää. En tätä kerro mitenkään pahalla, vaan kertoakseni, miten eritavalla täällä ajatellaan. Kyllä minä tuota jo vähän odottelinkin, että meidän maksuun se menee. Noh, onneksi ei kyse ole kuin 10RMB:stä. (1e)<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Toinen erikoisuus kiinalaisten tavoissa on se, että jos olet tilannut taksin tiettyy aikaan juuri sinua hakemaan, etkä ilmaannukkaan paikalle, ei sinun myöskään tarvitse maksaa mitään. Ethän käytä taksia! Taksi aikansa odottaa ja lähtee sitten pois.

Tänään käytiin Nikon ja Millan kanssa kaupalla. Tuli osteltua sitä sun tätä ja koska Milla oli minulla repussa, eikä ollut rattaita mukana, päätti kaupan poika (samainen vesipoika) lähteä viemään ostokset meille kotiin! Mikäs siinä, turistiin niitä näitä heikoilla kielitaidoillamme, mutta matka kuitenkin meni ihan mukavasti. Sen verran ymmärsin, että hän on omistajan poika ja kassalla oleva herttainen tyttö on palkoillinen. Siitä en kyllä ole ihan 100% varma mutta ei kuitenkaan ole pojan sisar, joksi häntä aikasemmin kuvittelin. He olivat luulleet meitä ameriikkalaisiksi. Tekisi mieleni laittaa heistä ja kaupasta kuva tänne blogiin, mutta en tiedä onko se soveliasta, kun en osaa kysyä heiltä lupaa. Mitenköhän nämä kiinalaiset yleensä ottaen asiaan suhtautuu...?

Kauppareissun jälkeen ovelle koputettiin ja siellä oli tämä vesipoika maitotölkin kanssa. Hän halusi nähdä maidot, jotka ostin hetki sitten. Noh, minä näytin purkit jääkaapista ja hän tutkaili niitä. Yksi olikin vanhaksi mennyt, jonka hän siitä sitten nappasi ja näytti minulle, että se oli jo aukaistukkin, hän oli siitä juonut! Ja minä en huomannut mitään kaupassa! Taisi ollavielä niin täysinäinen purkki, ettei painovajettakaan tuntenut. Hauska juttu kuitenkin. Nuo on kyllä tosi mukavia tuolla kaupalla. Veden tilaaminenkin on helpottunut niin, ettei minun tarvitse sanoa muuta kuin; ”haluan vettä”. Ja kohta on uusi vesipullo paikoillaan :-D Ei taida muut länkkärit vettä juuri puhelimitse tilata kun arvaavat heti, kuka on kyseessä.

Johan on tullut kirjoitettua kahden päivän aikana. Hyvä välillä näinkin päin. Vielä kun keksisi otsikon...