Nyt on sitten Nikon ensimmäinen kouluviikko takana. Maanantaina äiti ja Milla olivat Nikon matkassa ja tiistaina  isi. Alkuun oli hieman vaikeuksia sopeutua porukkaan, mutta jo keskiviikkona, kun oli ensimmäistä päivää yksin koko reissulla, saatiin positiivista palautetta koulusta ja torstaina tuli positiivista palautetta niin kyydittäjiltä kuin opettajaltakin. Todella hienoa! Kyllä sydäntä lämmittää kun saa hyvää palautetta ja poika viihtyy koulussa, kerrassaan ihanaa.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Tänään, perjantaina Nikolla oli lähtemisen kanssa todella tiukkaa. Ei meinannut millään lähteä kouluun, eikä me tietenkään ymmäretty miksi. Ajateltiin, että se on ihan normaalia kiukuttelua, niinkuin kaikilla lapsilla toisinaan kun pitää jonnekkin lähteä. Noh, soittivat koululta kesken päivän, että Niko itkee kokoajan, ja kun ei tuota yhteistä kieltä heillä ole, piti äidin tulkata, mitä on hätänä. No korva oli tosi kipeä.

Isi haki Nikon koulusta ja saatiin lääkärille aika iltapäiväksi. Iltapäivällä oli Nikolle noussut kuumetta, 38.4 näytti lääkärin mittari. Niko sai elämänsä ensimmäisen antibioottikuurin, särkylääkettä ja limaa irroittavaa yskänlääkettä, jota voidaan antaa myös Millalle.

Pieni potilaamme kävi nukkumaan jo 18:30 vaaleanpunainen possu kainalossaan. Yöllä pitää kerran nousta ottamaan lääkettä, sitä kun pitää ottaa aluksi useamman kerran vuorokaudessa.

Millan unia hieman haittaa myös tuo yskiminen. Ilmankostutin puhaltaa kosteaa ilmaa ilmastoinnin kuivattamaan makuuhuoneeseen, että olisi hengittäminen helpompaa. Kyllä tuohon ilmastointilaitteeseen alkaa muodostua sellainen viha-rakkaus suhde. Niin ihana kun tuhisee lämmintä ilmaa huoneisiin, mutta niin inhottava kun kuivattaa huoneilman lähes sietämättömälle tasolle. Onhan se selvää, jatkuva ”tuuli” huoneissa ei voi olla hyväksi hengitysteille. Tohot nostaa pölyt huoneilmaan, jota tosin on vähän, siivotaanhan täällä kunnolla lähes joka päivä.

Huoneiston lämmittäminen on saanut myös seinät kukkimaan. Eli parissa nurkassa on ollut nyt hometta ihan reilusti. Eilen kävivät sitä katsomassa, ayi pyyhki homeen pois ja ohjeena on nyt seurata tilannetta muutama päivä. Katsotaan mitä tuleman pitää... Toivottavasti ei ole tarvetta remonttiin, tai voi tulla evakkomatka taas ajankohtaiseksi tai jopa muutto, jos ei tätä ”aikaista kukkijaa” saada taltutettua.

Mutta tässä tältä erää. Viikon tärkein asia oli nyt tuo Nikon koulun aloitus, joka siis meni hienosti J Kirjoittelaan lisää viikonloppuna, jos vain ennätetään ja jaksetaan. Heippa!