Kiinalainen syömätapahan ei ole sitä maailman kauneinta katseltavaa. Ryyyyystetään littuun menneet kasvikset, riisit yms. Jokaista puraisua seuraa suun aukaisu mahdollisimman auki, jotta saadaan oikein iso maiskautus ilmoille. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Olen oppinut välttämään juttelun syövälle kiinalaiselle. Minua ei kiinnosta katsoa, mitä siellä suussa on. Jos erehdyt kysymään jotain syöjältä, kysyy hän suomalaisittain ”häh”? Ja muistaa jättää suunsa ammolleen, että varmasti kaikki suussa oleva ruoka ja sen hienousaste ei jää kenellekkään epäselväksi. Uuuh.

Syönnin jälkeen kaivellaan hampaat samaan tyyliin puhtaaksi. Suu ammolleen ja sormi suuhun. Jokaisella vähänkään kevyempää työtä tekevällähän on vähintään yksi pitkä kynsi. Sukupuoleen katsomatta. Ne, jotka käyttävät hammastikkuja, tekevät saman asian tikulla, mutta laittavat toisen käden suunsa eteen, ettei kitarisat loista koko pöytäseurueelle. Miksi ei tätä samaan tapaa käytetä kun kaiveluvälineenä on kynsi?!

Samaan kategoriaan voi lisätä itsensä rapsuttelun ja kaivelun. Ei ole mikään maailman kymmenes ihme, nähdä kadulla jonkun kaivelevan nenäänsä, raapivan takapuoltaan tai sepalustaan. Sitten vielä vähän heilautellaan itseä siihen malliin, ettei jää epäselväksi, tuottiko rapsuttelu/kaivelu halutun tuloksen. Ja kaikki tämä, ilmekkään värähtämättä.

HUOM! Naisten en ole nähnyt harrastavan näitä tapoja, paitsi tietty tuo syöminen. Se on muuten jännää, että naisilla täällä on seurapiirirakko, eivät he nosta jalkaansa missä sattuu... Tai noh, tuo on kyllä ainoa asia, jota naisten en ole täällä nähnyt tekevän. Perun ensimmäisen virkkeen.

Mitähän mahtavat ajatella paikalliset meidän tavoista? Varmaan ihmettelevät, eivätkä ikinä totu, miten me asiamme hoidetaan. Mm. hammastikku suuhun yhteen liimattujen huulien välistä, tai sitten syöminen suu kiinni. Mutta hei. Meillähän onkin suu aina kiinni niissä tilanteissa, missä paikallisella se on reteesti auki! Nythän mä se vasta hokasin!

Näin ne kulttuurit eroaa...