Toissa päivänä isi kävi ostamassa meille karttapallon. Yritettiin aikaisemmin katsella karttakirjasta välimatkoja tuleville lomamatkoillemme ja se oli niin vaikeaa, että pallo piti ostaa. Nyt on hyvä katsoa, millaisia matkoja Hangzhousta käsin tulee mm. Fidzille, Tahitille, Malediiveille...

Jo ennen karttapallon ostamista meillä aloitettiin pallon pyöritys. Pyöritettiin äidin jumppapalloa (hyvä, saatiin pölyt päältä pois ;-)) ja Niko tökkäsi sormella pallon kylkeen ja kiljahti; "TAHITI!" Tahiti on tosin kauempana kuin nuo muut "kurjat" pienet saaret, joissa voisi käydä varpaitaan liottelemassa lomalla, mutta kyllä nekin meille passa!

Nyt on sitten käyty ottamassa vinopino passikuvia meistä kaikista. On värillisä ja mustavalkoisia, ihan miten sitten Kiinassa tykkäävät niitä katsella. Niko oli tosi reipas kuvauksissa, saatiin just sellainen totinen kuva, jota passissa pitää kuulemma nykyään olla. Mitenköhän lie hyväksyvät äidin passin, kun siinä hampaat näkyy... tuppas hymyilyttämään tuoretta morsianta häämatkalle lähdössä vuonna 2002.

Kuvat matkassa ajettiin oikeustalolle passeja anomaan isille ja Nikolle. Äidin passi on voimassa vielä kuusi vuotta, ellei se hymy aiheuta hämminkiä. Samalla matkalla Niko taisi nähdä ensimmäisen kerran livenä poliisiauton, maijan.

Samaisella reissulla käytiin ostamassa Nikolle (joka nukkui autossa) uusia kenkiä. Jäälin Kengässä pysähdyttiin ja äiti haki kaupasta kenkiä autolle ja sovitteli pojan jalkaan. Hyviä kenkiä löytyi myös tällä keinolla! Ostettiin nyt sopivat lenkkarit, (joita saadaan ruveta pitämään, kunhan piha kuivuu), siistimmät kengät previsiittiä ajatellen, (ne tosin totesimme liian pieniksi sitten vasta kotona, toivottavasti saadaan vaihdettua isompiin), ja talveksi löytyi käsitellyt, nahkaiset varsikengät ohuella vuorella, joissa on niin nauhat kuin vetskarikin. GoreTexit olisin halunnu, mutta ei niitä enää tähän aikaan vuodesta ollut jäljellä. Noh, kengät olivat 50% alella, joten eiköhän nuo nahkaisetkin nyt menettele ;-)