Päällimmäiseksi reissusta jäivät mieleen rauhallisuus, puhdas meri-ilma, merenranta, lämmin tuuli, puhtaus, ihmisten ystävällisyys ja kohteliaisuus. Ihanaa...

Tapahtui reissussa myös muutakin. Äiti nautti kylpylän antimista ja pojat uima-altaasta. Tämän vastakohtana isi oli kuumeessa ja sairasti jonkin vatsataudin, Niko ja äiti sairastivat flunssan. Onneksi kaikki sairastivat eri aikaan.

Lomamme kului pääasiassa altaalla oleskellessa, syödessä ja nukkuessa. Nautimme iiihanan ihania päiväunia ja sen rituaalin koitan nyt siirtää tänne kotiin. Oli ne vaan niin ihania ja Nikollekkin todella tarpeellisia.

Kävimme rantsulla käveleskelemässä ja ihastelemassa rapuja, jotka siellä hauskasti viipotti omiin koloihinsa piiloutuen. Aikaa emme sinne jääneet viettämään, koska low seasonin takia rantaa ei oltu siivottu. Oli todella roskainen, lasin sirujakin siellä näytti olevan.

Tinkaamassa Patongilla käytiin muutamana iltana. Yllättävän vaihtelevia olivat hinnat. Parasta olisikin tehdä lomallaan niin, että alkuunsa käy tinkailemassa mieluisia tavaroita ja sitten loman lopulla sitä jo tietääkin, millä hinnalla myyjät ovat eripaikoissa valmiita niitä myymään. Osa ostoksista tehtiinkin lähikaupausta. Mm. riippuva valokuvakehys oli Patongilla 700 BATH ja lähikaupassa ilman tinkaa 500 BATH. Eli hintoja kantsis tarkkailla, jos siihen on aikaa. Eli n. 10 euroa maksoimme kehyksistä.

Niin, kävimme toki norsuja katsomassa ja syöttämässä. Nikoa vähän pelotti se "tuhiseva kärsä", mutta uskalsi silti norsulle banaaneja antaa. Oli siellä pieni apinakin, mutta sen luokse emme tohtineet mennä. Kauempaa sen toimia seurattiin.

Tuk-tuk -kyyti oli kans Nikolle mieleen. Seiltä kun näkee hienosti maisemat ja ollaan kuin avolava-auton kyydissä. Mukavaa se oli äitistä ja isistäkin, kunhan ei vettä satanut...

Matkat meni Nikon kanssa ihan hienosti. Paluun yölennot olivat koko porukalle aikasta rankkoja. Siihen päälle vielä oltiin Shanghain ruuhkissä 1½ tuntia! Ei paljoa naurattanut, onneksi oli eväitä vielä jäljellä ja pikkuiselle uni maistui.

Nyt ollaan sitten jo takas täällä kiinan kotona. Mietteet ovat ristiriitaiset syystä jos toisestakin, ja uutta lomaa ollaan jo suunnittelemassa tuonne joulukuulle, josko meille nälkäisille vielä paikka auringosta löytyisi...