Niin kävi eilen sunnuntaina, että äiti nukahti (kuten nykyään on tapana...) Millaa nukuttessaan. Tämä kirjoitus siis julkaistaan päivän viiveellä ;-) <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Ja sen yhden postauksen kuvat (Shanghain reissu) nyt vähän venyy, isi kun meni ja latasi ne omalle työkoneelleen...

 

Äitienpäivä. Nyt se on käsillä. Toukokuu kohta puolessa välissä. Huh! Ja kohta enää kuukausi suomilomaan, ellei nyt sitten jouduta evakkomatkalle  ennen suunniteltua päivämäärää.

Menneellä viikolla on saatu sadetta ja ihanaa auringon paistetta. Enemmän tuota jälkimmäistä. Joinakin päivinä oli jopa jo niin lämmin, ettei päivällä viitsinyt lähteä lasten kanssa ulos, vaan odotettiin iltapäivään.

Lapsiin lääkekuurit ovat alkaneet tehota. Kummaltakaan ei ole tänään tarvinnut nenää pyyhkiä, eivätkä ole yskineetkään. Nyt pitää jo koputtaa maalaamatonta puuta...kop-kop. Jospa äitikin saisi nenänsä kuntoon. Viimeisenä oljenkortena on antibiootit, jotka odottavat ottajaansa. Ehkä aloitan ensi viikolla.

 

Kiinassa on virallisia leimoja ja virallisia leimoja. Me saatiin kuulemma siihen lääkäriltä saatuun paperiin se virallinen, ei virallinen leima, jonka landlord haluaa nähdä. Ei aavistustakaan, miten se virallinen eroaa tästä meidän virallisesta... Eli meillä on leima, jossa on sairaalan nimi ja osoite. Ja on myöskin leima, jossa on lääkärin nimi ja titteli. Mutta nämä ovat leimoja, eivät leimoja! Mitä tähän nyt enää sitten lisää... Niin kiinalaista...

Nyt meillä on myös sähköinen suositus muuttaa samaiselta lääkäriltä, mutta sapa nähdä kelpaako, koska siinä ei ole niitä leimoja. Eli nyt on meidän mahdollinen muutto jo pain viikon päästä  landlordin käsissä, hyväksyykö hän nämä leimattomat ja leimalliset ilman leimaa todistusaineistoksi. Huoh...  Ja tässä menneellä viikolla on myös käyty keskustelua johtuuko seinien homehtuminen ulkoatulevasta vedestä vai onko home vain pinnassa. Hyvin koulutettu, varakas landlord ilmoitti, ettei seinän sisälle tulevalla vedellä ja homeella ole mitään tekemistä keskenään. Hän tulee ja korjaa homeet. Voi tsiisus sentään... Että kaikkea mielenmyllerystä on tähän viikkoon mahtunut, mutta se siitä.

 

Tänään on siis äitienpäivä. Aamulla olivat ihanat leivät odottamassa nälkäistä äitiä ja suomikahvia kupillinen odottamassa juojaansa. Suihkussa äiti kävi piiitkän kaavan kautta, itsensä kiduttamista unohtamatta (turpeet silmien yläpuolella...). Äidin pyynnöstä Millan päikkäriaikaan käytiin porukalla tutustumassa lähikatujen tarjontaan. Heikkoa oli ja likaista. Peri kiinalaista. Pojalle kalastuspeli lelukaupasta jäi haaviin. Ne hyvän näköiset kukkakaupatkin osottautuivat todella pieniksi, eivät sellaisiksi aarreitoiksi, joita äiti oli haaveillut. Muutama kukka oli tarjolla, ei ruukkuja minkään vertaa.

Lenkin lopuksi äiti rohmusi kaikki mukana olleet rahat ja lähti yksin markkinapaikalle ostoksille. Saaliina pääasiassa lapsille vaatetta. Hyvillä mielin lähdin kotia katsomaan, miten siellä menee, onko nälkä ajanut perheen kaapeille.

Illalla syötiin hyvin j pojat kävivät uimassakin. Päivän päätteeksi katdottiin sitten tietty formuloita.

Onko muuten joku Kiinassa asuva katsonut netistä jääkiekon MM-kisoja? Meillä niin tekis mieli katsoa Suomen mtseja, mutta mistä? Yksi maksullinen palvelu on löydetty, mutta arvaako sinne luottokortin tietojaan mennä naputtelemaan...