Niin se aika rientää kun... hmmm.... ei voi ulkoilla!

Ilman lämpötila alkaa olla sitä luokkaa, että päivät vietetään sisällä ja sitten kun olisi hyvä hetki mennä ulos, haaveeksi jää, siitä pitävät itikat huolen.
Eräs päivä erehdyimme lähtemään ulos. Noh, sain vaunut ja Millan ulos ja lähdettiin kiertämään lyhintä lenkkiä, jonka voi kiertää, alkoi Niko valittaa jalkojen kutinaa. Noh, äiti hieman tuohtuneena tokaisi, että miten ne vanhat pistot voivat näin yhtäkkiä ruveta kutittamaan. Katsoin kuitenkin pojan jalkoja ja veri jo valui norona kun oli niin kovasti raapinut! Veret pyyhittiin pois ja käännyin vaunuihin päin, että lähteään jatkamaan matkaa ja jo oli neljä itikkaa Millan kimpussa!
Näiden itikoiden lisäksi kun pojalla vuotaa hiki silmiin, pyyhkii likaisella kädellä silmiä ja valittaa janoa jne. Samalla koitan viilentää Millaa huiskulla ja kaivella vesipulloa vaunuista... Voi vain arvata mikä on lopputulos. Kiireen vilkkaa takaisin kotiin. Noh, saa sitä aina yrittää...

Ilmastointilaitteiden puhdistajat kävivät keskiviikkona. Toinen teki työt ja toinen juoksutti ayia. Noh, meidän makkarin ilmastointi oli jo ennestäänkin rikki, joten sille he eivät saaneet parannusta aikaiseksi samana päivänä. Alakerran tohon ääni muuttui siedettäväksi tuhinaksi, josta tehtiinkin päätelmä, että oli p..ka puhetta, että laitteet olisi putsattu ennen kuin me muutettiin sisään. Niinhän ne väitti. Vain muuten sapettaa. Pihtarit. Noh suodattimen tosin voisi vaihtaa, kosteudenpoistossa haju on välillä kuin talossa, jossa ei paikkoja siivota.

Wc:n seinä alkaa taas levetä. Toivottavasi päästään muuttamaan, ennen kuin taas on vedet lattian yläpuolellakin. "Sauma-aineet" alkavat jo sulaa kun kuumavesi pyrkii taas läpi. Apua.

Täällä kävi taas asunnon katsojia. Jep, sisällä kävivät. (Meillä on kuulemma vuokrasopimuksessa, että pitää päästää ostajaehdokkaita sisälle 3kk ennen vuokrasopimuksen päättymistä, jos asiasta aikanaan ilmoittavat. Minusta kohtuullinen aika olisi 1 kk... Tuokin sapettaa...) Niin siis sen kyllä haistoi, että talossa on ulkopuolisia. Sellaista sukkamehun tuoksua en ole koskaan ennen joutunut haistelemaan! Shao Li oli just siivonnut koko talon, kun nämä miehet saapuivat ja katselivat talon läpi ilman mitään kiirettä. Alkuun ajattelin, että mikä täällä haisee. Haju vain voimistui, mitä pidempään nämä "herrat" asunnossa tallustelivat. Jotain järkyttävää...Kun he vihdoin ja viimein lähtivät ulos, laitoimme ikkunat ja ovet auki, jotta ilma vaihtuisi. Eihän se haju minnekkään lähtenyt! Inhotti ihan ajatella, että täällä sitä itse tallustaa ilman kenkiä ja on tuollaiset "kuolleet rotat" kävelleet lattialla. Kyllä siinä kengät äkkiä löysivät tiensä jalkoihini. Ja jatkossa pidän huolen, että kaikille löytyvät tossut eteisestä, ettei "tarvitse" paljainjaloin/nailoneissa sisällä kävellä.

Meidän makkariin käytiin vaihtamassa uusi ilmastointilaite. Kolme miestä, joista kaksi teki hommia ja yksi istui lattialla ja silitteli meidän mattoa. Tai ennen kuin kerkesi istumaan, tuli kännykkä toisessa kädessä ja laturi toisessa kädessä sisään ja kyselemään lataus paikkaa. Aika ovela heppu...

Tämä viikko vierähti asuntoja tsekatessa. Niin, me ei sitten saatu sitä omakotitaloa mistä tehtiin tarjous. Eli jos ei kerran hyväkuntoista omakotitaloa saada, pitää lähteä katselemaan myös muita vaihtoehtoja ja tällä hetkellä hyvältä näyttää. Jospa jo ensi viikolla voisin kirjoittaa erittäin hyvistää uutisista :-)

Eli aika täällä menee sisällä itikoita tappaessa, filmejä katsoessa, piirrellessä jne. Onneksi on myös ollut synttäreikekkereitä ja muita vierailuja. Ja tuo asuntojen katselu on myöskin tuonut mukavaa vaihtelua arkeemme, niin ja shoppailu reissut.

Jäiköhän jotain oleellista kertomatta. Tuskimpa vaan. Noh, jos nyt oikein kaivelemaan lähdetään niin säästä voi aina sen verran kertoa, että aurinkoa, aurinkoa, aurinkoa. Kuumaa ja kosteaa. Sisältä kun menee ulos, on kuin kävelisi saunaan, jossa hehkuvat 500W lamput vielä kuumuuden lisäksi + ne paljon mainostamani itikat.
Nyt kyllä alan ymmärtää, miksi kaikki ulkomaalaiset aina lähtee kesäksi täältä pois. Noh, kiva tällainenkin kesä on kerran elämässään kokea. Toista ei varmaankaan tule. Oliko vieraita nyt kesäaikaan tulossa???