Meillä oli eilen hyvä reissu kaupungilla. Saatiin Nikolle uudet matkarattaat, jotka on tosi hienot noihin vanhoihin verrattuna, sekä myös toimivammat, nyt kun osattiin ottaa enemmän asioita huomioon. Ei tartte enää hävetä rattaiden likaisuutta lentoasemilla, tai muuallakaan.

Samalla reissulla ostettiin Nikolle puinen formula-auto. Äiti tosin luuli, että se olisi ollut koottava auto, mutta palaset olikin liimattu yhteen. Noh, samaisessa kaupassa oli puiset aakkoset, jotka pitää sitten joskus käydä ostamassa, jos niitä sitten vielä löytyy.

Samalla reissulla saatiin ostettua vähän tuliaisia. Toivottavasti saadaan ne vielä vietyä ehyenä Suomeenkin, ettei tarvitse sanoa "meiyou" eli ei ole.

Nikon pyynnöstä käytiin vielä "mäkkärillä" syömässä, ennen Carreen menoa. Hyvällä ruokahalulla poika veteli juustohampparin ja ison kasan ranskalaisia! On se hyvä, ettei Rosessa ole mäkkäriä ;-)

Itsellemme ostettiin Carresta ruoan lisäksi Jade Soturi -DVD. Hinta huimat 15 RMB (eli n. 1.5e). Näin pikaisesti filmi selattuna voisin sanoa, että siinä puhutaan välillä suomena ja välillä kiinaa. On se aika huisia löytää täältä filmi, missä puhutaan Suomea :-), mutta katsotaan se sitten miehen kanssa yhdessä kunhan ennätetään.

Tämä maa on limsan juojan paratiisi! Tai ainakin Coca-Colan, muita en ole katsonutkaan. 2 litran Cocis pullo maksaa keskimäärin 60 senttiä! Uskomatonta! En kyllä tiedä, mitä se Suomessa maksaa, kun ei ruukata juoda limsaa... mutta täällä tuli ostettua 2l pullo "kun sai niin halvalla".

Tänään olisi tiedossa "maisteris kaffet" eräällä naapurilla. Rouva se on lukenut itsensä maisteriksi täällä ollessa, samalla hoitaen pientä lasta ja opiskellen myös kiinankieltä! Ja mitähän muuta? Jossain raossa ottanut aikaa vielä omille harrastuksilleenkin. Uskomaton suoritus! Olet sinä aika sissi rouva K! Tosin meidän osallistuminen juhliin näyttää tällä hetkellä erittäin epätodennäköiseltä. Nikolla on kova flunssa päällä (jälleen kerran), eikä haluttaisi lähteä tartuttamaan muita lapsia, heilläkin kun noita flunssia ja muita sairauksia on ollut jo riittämiin. Harmi kun just nyt Niko sairastu, mutta minkäs sille teet, tää on tätä lapsiperheen elämää.

Oli tarkoitukseni jo eilen kirjottaa, ennen nukkumaan menoa, mutta kun katsottiin mäkihyppyä :-) Viikon päästä sitä ollaan sitten jo saunottu omassa saunassa ja vietetty ensimmäinen ilta ja yö omassa kotona. Uskomattoman äkkiä on tämä aika mennyt, siis odotusaika. Elämä kun on täynnä "mullistavia" muutoksia, ne tavallaan kompensoivat toisiaan. Ei ole aikaa jäädä miettimään yhtä asiaa kun mielessä on niin paljon muitakin asioita. Sitä vaan porskuttaa eteenpäin.

Nyt pitää lähteä aloittelemaan (?) tätä sunnuntaita. Jos sais tänään lisää pakattua, laitettua ruokaa ja vähän ulkoiltuakin, voisi olla tyytyväinen. Mutta katsotaan, miten se siitä lähtee "suttaamaan". Heippa taas tällä erää!