Jep jep, eli täällä sitä taas ollaan, Rose Gardenin kauniissa keväässä, ruusujen huumaavan tuoksun keskellä. Mutta miten me tänne päästiin...

Lähtömme kotoa oli kaoottinen. Perjantaina viimeisille ostoksille ja kotia pakkaamaan. Pojat lähtivät vielä hyvästelemään ukkia ja mummia ja äiti jäi Millan kanssa "pakkaamaan".

Yö kolmeen me pakattiin isin kanssa ja välillä laukkuja punnittiin. Ylipainoa. Huoh. Mitä jätetään pois? Kahvit, talvivaatetta jne... Ja aamulla sitten soitettiin vielä finskille, jotta paljonko sitä tavaraa saa nyt sitten olla mukana. Laukut kiinni ja taksiin.

Koti jäi asutun näköiseksi. Ruoan murut keittiön pöydän alle, lakanat mankeloimatta, sänky petaamatta ja suojaamatta, samaten sohvat. Pitää pyytää mummia soittamaan siivooja käymään, ettei saada kauheasti ylimääräisiä asukkeja poissaolon aikana.

Milla sai olla Oulu - Hki välin turvakaukalossa, ja hyvin viihtyikin. Tutti suussa vipatti ja silmät välillä suureni kun kone nousi ja laski. Ei tarttenu tissiä edes esille kaivaa :-)

Helsingissä aika vietettiin lasten leikkihuoneessa. Milla söi ja Niko leikki. Juuri portille siirtyessämme nähtiin Suomi - Venäjä matsin ratkaisu maali. Vain harmitti, kun ei Kiinassa tätä jaloa urheilumuotoa osata arvostaa, eikä täten myöskään TV sitä näyttänyt. Noh, ei tarvinnut pettyäkkään niin kovasti kun turpiin tuli Kanadalta...

Pitkä lento meni hienosti. Milla nukkui välillä sylissä ja välillä lattialla olevassa korissa. Nikokin sain nukuttua useamman tunnin lattialla, meillä kun oli "sikaosaston" ensimmäisen penkkirivin paikat. Onneksi ei ollut vessoja edessämme...

Auto oli TAAS myöhässä, kuten aina. Tällä kertaa meidän ei kuitenkaan pitänyt hakea Nikon tuolia mistään jeerasta, vaan toinen kuski toi sen kentälle ja päästiin suoraan matkaan. Matkalla maistuivatkin sitten jo Suomessa pakatut eväät. Mehua ja aamulla paistettuja texaspullia :-)

Kiinan koti oli aution oloinen. Likainen ja roskainen kuisti medät otti vastaan, samaten kuin tunkkainen sisäilma. Alku "ketutuksen" jälkeen pistettiin sitten hihat heilumaan. Pojat imuroivat ja äiti pyyhki pölyjä, että saatiin julmettu "toho" nurkassa pyörimään ja kosteutta poistamaan.

Ihanat naapurit olivat käyneet meille kaupasta ostamassa alkuvauhti -ruokaa, sekä Millalle kesäisiä vaatteita. Illalla saapui vielä CityShopista tilaamamme ruoat, jotka olivat tosi positiivinen yllätys! Minua ei kyllä enää Carreen saa, ellei ole ihan pakko lähteä ruokaostoksille.

Uusi ayimme saapui maanantaina kaverinsa ja suomalais rouvan kanssa. Ihanaa, kun on suomalaisia, jotka puhivat kiinaa, on helpompi päästä alkuun uuden ihmisen kanssa :-) Kiitoksia paljon Marjo kaikesta avustasi! Saimme taloon iloisen "sähikäisen", jolta homma hoituu!

Eilen, tiistaina käytiin sitten poliisilaitoksella anomassa Millalle oleskelulupaa. Ayimme oli mukana. Niko rupesi pullikoimaan laitoksen portaiden alapäässä, jotta hän ei tule. Ayi nosti Nikon toiseen kainaloon ja pyörän toiseen kainaloon ja sitten sitä mentiin. Niin sitä pitää!

Että hyvin täällä on päästy alkuun. Talo on puhdas pölystä, kuistit on pesty ja ikkunat samaten. Siitä se lähtee :-)