Viime viikolla ei tainnut tapahtua mitään erikoista. Massujen sisältö alkoi olla kiinteää mallia meillä jokaisella ja normaaliin elämään päästiin käsiksi.
Alakerran WC:n tuttavallinen veden tippasukin palasi, nyt tosin vuotaa lämminvesivaraajan toinen hana siihen malliin, että oli soitettava taas apua. Uutta hanaa heillä ei ollut heti tulla vaihtamaan, vaan sitä saadaan odottaa vielä huomiseen, tiistaihin.


Viime päivinä on ollut todella ihania ilmoja. Aurinko paistaa, kylmä vinkka tuo Suomen mieleen. Oikeastaan täällä on nyt kelit kuin Suomessa huhti-toukokuun vaihteessa. Aurinko jo mukavasti lämmittää, mutta talvivaatteet saa olla vielä päällä. Erona tietenkin se, että täällä ovat puut lehdessä.

Perjantaina oli mukava päivä niin Nikolla kuin äidilläkin. Kun äiti lähti Shanghaihin normaaliin tarkastukseen, pääsi Niko naapuriin hoitoon. Ensin meinas poika, ettei halua lähteä, mutta kun päästiin ovesta sisälle ja äiti sai "vaatimansa" halin, ei pojasta enää näkynyt kuin perävalot. Ja hienosti oli poika osannut käyttäytyä. Oli tosi kiva kuulla, että hienosti oli mennyt, vaikka kotiakkin oli jo kiire (miksi?) kun isi meni häntä pois hakemaan.

Viikonloppuna ulkoiltiin. Lauantaina isi oli töissä, mutta sunnutaina ulkoiltiin koko porukalla ja Niko pääsi pitkästä aikaa pyöräilemään. Oli tosi mukavaa!

Koko viikonloppu saatiin nauttia myös Eurosportin antimista. Hiitoa, hiihtoa, hiihtoa, monessa eri muodossa. Tosi kiva katsoa kun suomalaiset pärjää!

Ai niin, meinasi jäädä kertomatta, että lentoliput Suomeen on nyt sitten ostettu! 20. päivä lähdetään Shanghaista (jonne siirrytään jo 19. päivä) "Finskin sini-valkoisin siivin" kohti kotisuomea! Alkuunsa, kun liput saatiin hommattua, olo oli haltioitunut, mutta nyt kun aikaa on jo kulunut, olo on lähinnä haikea. Syynä, että kaikki uudet ystävät jäävät tänne, joiden kanssa on tottunut arkensa jakamaan. Niin, ja isi tulee tänne sitten takaisin ja saapuu juuri ennen h-hetkeä takaisin Suomeen. Ädille ja Nikolle onkin tulossa pitkä rupeama Suomessa oloa, joka varmasti on paras vaihtoehto tässä tilanteessa, täällä kun nuo lääkäripalvelut ovat vähän heikoissa kantimissa. Eri asia olisi, jos asuisi Shanghaissa. Mutta kun täältä "tuppukylästä" on niin pitkä matka tuonne "sivistyksen pariin", ettei ole itsellä haluja ottaa riskiä, että joka viikko ollaan matkustamassa Hangzhou - Shanghai väliä pienen vauvan kanssa. No thanks.

Olikohan siinä kaikki? Varmaan tärkeimmät, en minä tiedä ;-)