1385137.jpg

Sunnuntai on alkanut eri merkeissä kuin piti. Oli tarkoitus lähteä Metroon10:00, mutta tuli ilmoitus, että kaikki autot ovat Shanghaissa, kävisikö 11:30? No ei käy. Milla nukkuu päikkäreitä ja on ruoka-aika muutenkin. Eli kotona ollaan ja äiti laittaa ruokaa.

lisäys illemmalla: Meinasi jäädä ranskalaiset paistamatta, koska uuni oli pesty ja ilmeisesti huonosti huuhdeltu. Sellainen pesuaineen katku ja savu sieltä ulos pöllähti kun luukkua raotin. Noh, tuulettelin uunia aikani, että sain käryn hälvenemään. Makua ei ainakaan ranskalaisiin tullut, toivottavasti ei muutakaan. Pojalle ne eivät kyllä kelvanneet...

Perjantaina Shanghain reissu alkoi hyvin. Päästiin juna-asemalle tilaamallamme autolla, eikä junaan pääsyä tarvinnut odotella laisinkaan. Shangaissa jouduimme odottelemaan autoa, koska auto oli milloin missäkin meitä odottamassa. Muutaman puhelun ja tulkkausavun jälkeen saimme auton oikeaan paikkaan ja pääsimme jatkamaan matkaa n. 30min. odoteltuamme.

Tuttavamme asuivat oikein mukavalla asutusalueella, jossa palvelut olivat lähellä. Perheen vanhemmalla pojalla ja Nikolla alkoivat leikit heti sujumaan tosi hienosti, olivat he niin samankaltaisia leikeissään. Molemmat tykkäsivät kovasti takaa-ajo leikistä, johon Nikolla ei ole ollut kaveria edes koulussa. (Oliskohan kielimuuri ongelmana koulussa?)

Perjantaina toivat meille ilmanpuhdistuslaitteet. Kuljetus Hangzhouhun olisi maksanut sen verran, että päätimme tuoda ne itse, kerran auto oli käytössä. Ihanaa päästä välillä hengittämään puhdasta ilmaa, jos nämä hengitystieongelmat siitä vähän helpottaisivat.

Uusia ravintola tuttavuuksia olivat Blue Frog ja Element Fresh. Blue Frogissa syötiin hamppareita ja Element Freshissä salaattia. Ainakin äidille mieleen oli enemmän tuo salaatti. Oli oikein maukasta! Ei sitä kotona viitsi tehdä monimuotoisia salaatteja, joiden tekemiseen menee "ikuisuus" ja syömiseen about 15 minuuttia. Toisen tekemänä ne vaan on paljon parempia, ihan kuten mikä tahansa muukin ruoka ;-)

Lauantaina käytiin lääkäriasemalla, jossa Millalle tehtiin 1v-tarkastus ja rokotteita laiteltiin muillekkin.

Iltapäivällä auto tuli sovittuun aikaan meitä hakemaan, eikä ajettu kuin kerran harhaan Ikeaan päin ajellessamme. Hyvin oli kuski reitin opetellut, vaikka ei keskustasta meitä hakenutkaan.

Ikean reissu typistyi sitten äidin pikaiseen käyntiin ruokapuolella. Muut odottelivat autossa, koska parkkipaikkoja ei ollut, ajellen ympäriinsä. Aivan hirveä ryysis, ei sinne olisi lasten kanssa viitsinyt mennäkkään, äitikin kävi ruokapuolella kyynerpäätaktiikalla itselleen kulkutilaa raivaten. Taisi olla viimeinen kerta kun tuonne viikonloppuna yritetään mennä.

Paluumatkalla saatiin sitten myös sitä vesisadetta. Onneksi ei paljoa satanut, joten matka meni ihan hyvin.

-------------------

Nyt ollaan jo sunnuntai-illassa, klo; 18:30. Milla nukkuu myöhäisiä päikkäreitä, jotka jäivät päivällä todella lyhyiksi. Tänään on ulkoiltukkin ja ilmassa alkaa olla sitä tuttua kosteutta, jota täällä riittää sitten koko kesän. Itikoita ei ole vielä(kään) näkynyt, joten on helppo nauttia ulkoilusta.

Kyllä muuten huomaa eron hengitysilmassa kun on nuo puhdistimet käytössä. Huoneissa on paljon raikkaampi ilma ja hengittäminen on "helpompaa". Onko sitten psykologiaa tai ei, tässä vaiheessa ainakin tyytyväisiä ollaan!

Tämän teksti ei oikein syntynyt ilman yritystä. Ei vain runosuoni nyt sykkinyt, mutta tuli reissu kerrottua. Hyvä reissu, mukavaa jutustelua ja syöpöttelyä hyvässä seurassa. Kai sitä vähemmästäkin menee sanattomaksi.(Lainatakseni Kismetin mainosta...)