Niko on sairastunut. Pari päivää on yskinyt ja rohissut, mutta nuhaa ei ole.

Tänään mittasin kuumeen aamulla, eikä ollut. Käytiin hiekkiksella leikkimässä, syötiin ja otettiin päikkärit niin jo oli kuume noussu. 38.7 astetta pyllystä mitattuna. Loppupäivä oltiinkin sitten sisällä ja leikittiin ihan hissukseen, sekä siivoiltiin työhuoneen hyllyjä.

Illalla kuume oli laskenut, eikä sitä ollut enään kuin 38.1 astetta. Ei tarvittu yöksi mitään lääkitystä. Toivottavasti se nyt menisi ohi ihan itsestään, levollisesti tuntuu kuitenkin nukkuvan.

Kävi äiti illalla lueskelemassa sairaan lapsen hoitamisesta, kun sitä ei paljoa ole tarvinnut tehdä (kop kop kop, koputan maalaamatonta puuta), jotta mitä yskästä sanotaan. Sanottiin, että se on hyvä asia ja antaa yskän olla, puhdistuu keuhkot. Siitä tulikin mieleen, että varmaan nämä ilmansaasteet ja huono sisäilma vaikuttavat, että noita hengitystie sairauksia täällä tuntuu ainakin ulkomaalaisilla olevan. Itsellänikin oli pitkään yskä, jonka rippeitä on vieläkin jäljellä.

Ja kaiken kukkuraksi tälle päivälle äiti unohti kiinankielen tunnit! Päästi isin hierojalle ja siinähän ne tunnit sitten jo sivusuun menivätkin. Olisi voinut yrittää Nikon kanssa mennä naapuriin opiskelemaan, jos vain olisi poika ollut terveenä. Noh, näitä sattuu. Koitetaan opiskella itsenäisesti... Ni hao ma...

Ötyjä täältä Hangzhousta.