Mitä on täysi-ikäisyys Kiinassa? Milloin ihminen on täysi-ikäinen ja mitä se käytännössä tarkoittaa? Milloin hän saa itse päättää omista asioistaan? <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Mies ja nainen tapasivat. Alkoivat seurustelemaan. Perheet rupesivat painostamaan naimisiin. Pari meni naimisiin kuukauden tuntemisen jälkeen painostuksen johdosta. Hyvä perusta onnelliselle avioliitolle?

Nuorimies olisi päässyt töihin haluamaansa työpaikkaan. Perhe päätti toisin. Nuorimies meni työpaikkaan, jossa hänen tittelinsä oli korkea-arvoisempi, mutta palkka huonompi.

Naimisissa oleva nainen on töissä ja hänelle tarjotaan toista työpaikkaa, parempaa. Hän ei pysty hyväksymään paikkaa vaikka itse haluaisi. Hänen täytyy kysyä asiaan perheeltään lupa.

Nuorelle maksetaan ajokortti ja ostetaan auto, että hän voi kuskata suvun vanhempia jäseniä. Milloin tämä "velvollisuus" päättyy? Kun menee naimisiin ja muuttaa pois kotoaan? Vai seuraako velvollisuus mukana myös tämänkin jälkeen?

Tämä seuraava ei liity täysi-ikäisyyteen, mutta muuten sopii samaan blogiin:

Naimisissa oleva länsimaalainen mies menee baariin. Häneltä kysytään (kiinalaiset miehet), meneekö hän sinne juomaan, tanssimaan vai etsimään naisia? Onko Kiinassa jalkavaimoja? Ja onko käytäntö yleinen? Vai esitetäänkö kysymys länsimaalaiselle vain siksi, että ovat tottuneet länsimaalaisten, niin vapaiden kuin varattujenkin, etsivän baareista naisia? Vai onko pettäminen kiinalaisten(kin) keskuudessa yleistä?

Mitä tapahtuu jos yksityisellä töissä oleva henkilö tippuu esim. 9. kerroksesta ikkunaa pestessään? Tuleeko työnantajalle sanktioita, kun on päästänyt tai pakottanut työntekijän vaaralliseen hommaan? Joutuuko oikeuteen? Vai onko juttu vain "voi voi", ja hommataan uusi työntekijä? Tuleeko työntekijän perheelle mitään korvauksia menetetyistä ansioista?

Olisiko jollakin vastauksia näihin mietintöihin?