Previsiitti oli todella opettavainen. Tässä mieleen tulevat asiat hienosti ranskalaisilla viivoilla eriteltynä:

- Paras aika matkustaa pienen lapsen kanssa on yöaika. Vältä päivälentoja ja vajaita yöunia!

- Lasta, joka on tottunut liikkumaan paljon, asuu omakotitalossa ja touhuaa paljon ulkona, ei ole hyvä viedä pitkäksi aikaa hotelliin tai paikkaan jossa ei saa touhuta normaaliin tyyliin. Kaikki kärsivät.

- Äiti ja Niko lähtee Hangzhouhun mahdollisuuksien mukaan vasta sitten, kun uusi koti siellä on valmiina. Isi saa mennä yksin etukäteen järjestelemään asioita.

- Hyvällä mielellä lähdetään Hangzhouhun. Siellä on lämpimämpää kuin täällä. Myöskin turvallisuus (jos ei liikennettä oteta huomioon) on hyvää luokkaa. Ei tarvitse pelätä väkivaltaa. Ja halpaa!!!

- Hyvä ajatus käyttää turvaistuinta aina kun liikutaan taksilla, ei ole toimiva. Takseissa ei aina ole edes turvavöitä! Ja minne laitat istuimen kun lähdet asioille? Kannat kainalossa ympäri ostaria?

- Jos taksikuskilla sattuu olemaan kiire, pidä silmäsi suljettuina, jos meinaat selvitä "kuivin housuin" perille. Kuusi kaistainen moottoritie muuttuu näppärästi 8-9 kaistaiseksi kun otetaan käyttöön pientareet ja kaistojen välit ruuhka-aikana.

- Kun ylität kuusi kaistaista tietä, mene kaista kerrallaan, pääset jossain vaiheessa tien toiselle puolelle. Jos mahdollista, mene paikallisen "lihamuurin" takana. Silloin ei jännitä niin paljoa, kun tietää, ettei ole ensimmäinen johon osuu.

- Kiinalaiset ovat ihan kivoja tiettyyn pisteeseen saakka. Liika innokkuus poikaa kohtaan saattaa ruveta ahdistamaan jossain vaiheessa. Kuka vanhempi tykkää, että omaa lasta tullaan repimään omasta kädestä toiseen suuntaan? Mutta kuten jo aikaisemmin sanottu, eivät he mitään pahaa tarkoita, heidän yksityisyytensä raja on vain niin erilainen kuin meidän. Onkohan heillä sitä ollenkaan...

- Käteinen raha on todella käypää. Luottokortti aiheuttaa pienoista härdelliä kun kassalle pitää hakea esimies (?) paikalle, jotta voidaan vinguttaa visaa. Kuulemani mukaan voi myös käyttää huoletta puolisonsa korttia, kukaan ei kysele ;-)

Ja nyt sitten niitä kuvia, jos saisin liitettyä:

Niko terassilla:

95752.jpg

Näkymää terassilta:

95756.jpg

Ja SE talo. Onkohan meidän tuleva kotimme???

95760.jpg

96043.jpg